Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Marta izskaņā uz “Noasa” notiks neofolka vakars

© Publicitātes foto

Mākslas centrā „Noass” 31. martā notiks kaut kas līdzīgs tautas tradīciju un mūsdienu mūzikas satikšanās koncertam, kas uz vienas skatuves vienos pašmāju neofolka mūziķus un šī paša žanra kolēģus no Lietuvas.

Kaimiņzemi pārstāvēs “Romowe Rikoito” - neofolka grupa no Lietuvas, kas spēlē simbolisma, maģijas, Baltijas pagānu rituālu un etno mūzikas piepildītu akustisko mūziku. Grupu 1995. gadā radījis mūziķis ar skatuves vārdu Glabis Niktorius, tās kontā vismaz pieci pilnie albumi un gatavojas pavisam jauns. “Mūziķus varētu dēvēt arī par sava žanra zinātniekiem vai pētniekiem, kas turpina izzināt un popularizēt mazāk zināmus vēstures notikumus, izloksnes un tradīcijas,” lietuviešus piesaka koncerta rīkotāji.

Vēl vieni viesi - “Crooked Mouth”, postindustriāls neofolka projekts, kas agrīnās neofolka tradīcijas miksē ar 60. - 70. gadu “acid folk”, arhaisku folkmūziku un pat postpanku. Kopumā sanāk… sazin kas. Ražīgi mūziķi, kuru diskogrāfijā ir pieci pilnie albumu, bet martā izdots jaunākais disks „Between The Fool & The Magician” .

Savukārt “Ēnu Kaleidoskops” ir 2004. gadā izveidota Latvijas neofolka grupa, iespējams, vienīgā savā žanrā, kas nes pašmāju neofolka karogu arī ārpus dzimtajām robežām. Grupa līdz šim izdevusi četrus albumus - „Ēnu kaleidoskops”, „Laumas bērns”, „u-hu!” un „Tie, kas šķietami zuduši”. “Pēdējos gados piedzīvo vien retus, bet jaudīgus koncertus. Šis būs viens no tiem,” sola organizatori.