Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Kultūrtelpā “M/Darbnīca” uzstāsies Kenets Dāls Knudsens un Toms Rudzinskis

© Publicitātes foto

Kultūrtelpā “M/Darbnīca” 22. martā uzstāsies starptautiski atzīts duets – dāņu basists Kenets Dāls Knudsens un latviešu saksofonists Toms Rudzinskis. Tas notiks džezam ļoti atbilstošajā “jam session” formātā un būs kā ekskluzīva iesildīšanās abu plānotajam koncertam ar Latvijas Radio bigbendu 24. martā Dzintaru koncertzālē.

Panākumu šim radošajam tandēmam ir gana: 2021. gadā Keneta Dāla Knudsena un Toma Rudzinska projekts “Space Big Band” guva atzinību daudzviet Eiropā, tika nominēts Dānijas Džeza mūzikas balvai un Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvai “Zelta mikrofons” džeza albumu kategorijā, iekļauts “European Jazz Network” ikmēneša albumu topā, kā arī “Lufthansa” un “Quatar Airlines” lidsabiedrību lidojumu mūzikas izlasēs.

Kenets Dāls Knudsens laidis klajā piecus dažādas skandināviskās mūsdienu džeza oriģinālmūzikas albumus un regulāri koncertē visā pasaulē. Projektā “Space Big Band” viņš pievērsies poliritmiskiem eksperimentiem, Tomam Rudzinskim pievienojot spilgtu melodiķa talanta demonstrējumu. Toms kļuvis par vienu no vadošajiem Baltijas džeza saksofonistiem un mūsdienu džeza komponistiem, attīstot savu inovatīvu un unikālu saksofona skanējumu.

Jāpiebilst, ka 23. martā Knudsens turpat uzstāsies arī neparasta kvarteta “A/R/K/A” sastāvā kopā ar Rudzinski un vēl diviem teicamiem latviešu džezmeņiem - saksofonistu Kārli Auziņu un bundzinieku Ivaru Arutjunjanu. Mūziķi piedāvās skaņdarbus no džeza mūzikas zelta fonda, taču mūslaiku estētikā, enerģētikā un ritmikā, kā arī ciešā un izjustā mijiedarbībā.