Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Aprīlī norisināsies tetovēšanas labdarības pasākums mentālās veselības atbalstam

© Publicitātes foto

Aprīļa pirmajā dienā Rīgā, Tallinas kvartāla “Angārā”, norisināsies biedrības “Ogle” rīkotais labdarības pasākums „Tintes terapija”. Tā ietvaros, apmaiņā pret ziedojumu, apmeklētājiem būs iespēja taisīt tetovējumus pie Latvijā un Norvēģijā atzītiem māksliniekiem, bet pasākuma noslēgumā turpat blakus esošajā koncertvietā „Tu jau zini kur”  gaidāms koncerts „Rhymes & Tats”, kurā uzstāsies pašmāju repa meistari rolands če un Prusax.

Biedrība “Ogle” kopš 2019. gada Latvijā ik vasaru rīko mentālās veselības un mūzikas festivālu, kurā jau iepriekš apmeklētājiem bijusi iespēja iegūt tetovējumu apmaiņā pret ziedojumu. Arī labdarības pasākuma „Tintes terapija” ietvaros tiks dota līdzīga iespēja, bet savāktie ziedojumi tiks novirzīti mentālās veselības atbalsta veicināšanai. “Pasākuma nosaukumu “Tintes Terapija” izvēlējāmies, jo saredzam tajā vairākas vienojošas pazīmes: tetovētājiem mākslas radīšana ir kā terapeitisks process, kurā viņi var izpaust savas sajūtas, tomēr bieži vien viņi nonāk terapeita lomā, kad klients tetovēšanas procesā stāsta par savu dzīvi. Mūs vada pārliecība, ka ir svarīgi uzsākt kustību, lai ne tikai pasākuma laikā, bet arī ikdienā cilvēki biežāk viens otru uzklausītu un atbalstītu,” pauž mentālās veselības atbalsta biedrības "Ogle" projektu vadītāja Alise Cepurīte.

Reperis rolands če: “Man šī pasākuma koncepts liekas unikāls! Apvienot labdarību ar mūziku un mākslu, lai radītu daudzpusēji baudāmu pasākumu - tā būs izcili garšīga recepte mums visiem. No sevis, kā ierasts, došu visu enerģiju, lai pēc tetovēšanas seansiem pasākuma apmeklētājus uzlādētu ar spēcīgo hiphopa jaudu!”