Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Demjena Raisa koncerttūrē piedalās arī latviešu horeogrāfe Jana Jacuka

© Publicitātes foto

Šonedēļ ar koncertu Mančestrā sākusies īru mūziķa Demjena Raisa Eiropas tūre. Tajā kā īpašs viesis piedalīsies arī latviešu horeogrāfe un dejotāja Jana Jacuka, papildinot to ar horeogrāfijas priekšnesumiem. Koncerttūres pirmā daļa ar 14 koncertiem jau ir pilnībā izpārdota.

Līdzās mūsu Janai Jacukai tūri paspilgtinās arī spāņu dziedātāja Silvija Peresa Krusa. Koncertos iekļautie priekšnesumi tapuši ciešā sadarbībā ar Demjenu Raisu, realizējot arī pašu mākslinieču idejas. Jāpiebilst, ka Latvijā Jana sadarbojās ar gaismu mākslinieku Niku Ciprusu, kurš veido gaismu dizainu Janas priekšnesumam dziesmā “Astronaut”, un modes dizaineri Fjodoru no zīmola “Fyodor Golan”, kurš šim priekšnesumam veidojis īpašu tērpu.

Horeogrāfe ar Demjenu Raisu iepazinusies Latvijā, kad mūziķis uzstājās “Positivus” festivālā un sniedza arī pārsteiguma koncertu kafejnīcā “Dad Cafe” Miera ielā. Abi mākslinieki sadraudzējušies un turpinājuši uzturēt kontaktus, līdz 2022. gadā Raiss uzaicinājis Janu un fotogrāfu Sandiju Ruļuku piedalīties mākslinieku performancēs. Pēc tām Janai sekojis arī uzaicinājums piedalīties Eiropas turnejas koncertos.

Jana Jacuka iepriekš veidojusi izrādes Ģertrūdes ielas teātrī, kā horeogrāfe strādājusi valsts teātros. Vairākkārt sadarbojusies ar režisoru Viesturu Kairišu, veidojot horeogrāfiju iestudējumam “Brands”, izrādei “Smiļģis”, “Mumu” un citiem skatuves darbiem. Šogad Jana Jacuka ir nominēta arī Dejas balvai trīs kategorijās - “Labākais laikmetīgās dejas horeogrāfs/horeogrāfe”, “Labākais laikmetīgās dejas dejotājs/dejotāja” un “Laikmetīgās dejas iestudējums vai notikums” par izrādi “Attālums starp mums” (Ģertrūdes ielas teātris).