Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Latviešu etnomāksliniece LalitaDasika izdod meditatīvu albumu

© Publicitātes foto

Etnomūzikas māksliniece LalitaDasika izdevusi “Vitthala Panduranga” - albumu, kurā satiekas latviešu tautasdziesmu un sanskrita lūgšanu spēka vārdi. Iepazīties ar šo savdabīgo mūziku var arī ar videoklipa dziesmai “Kur, Dieviņi, Tu stāvēji” palīdzību.

“Pievēršoties regulārām meditācijas praksēm, iepazinos arī ar sanskrita dziedinošo iedarbību - kā šīs svētās skaņas mani ved sirds dziļumos ik reizi, kad praktizēju. Ikreiz tās man lika pieredzēt laimes sajūtu un arvien vairāk meditācija manu ikdienu padarīja mierpilnāku un harmoniskāku. Tajā laikā arī radās dziesma “Kur ,Dieviņi, Tu stāvēji?” - kā saruna, kā vēršanās pie Mīlestības avota,” stāsta LalitaDasika. “Dziesmas vārdi ļoti sasaucas ar mūsdienu situāciju pasaulē, kad notiek daudz pārmaiņu gan iekšēji, gan ārēji. Dziesma radīta kā lūgšana, lai mudinātu cilvēkus vērsties pie sevis, kā arī cienīt un saudzēt to, kas dots - cilvēkus un zemi, uz kuras dzīvojam.” Dziesmas videoklips tapis Šveices Alpos.

Albums “Vitthala Panduranga” ir sanskrita lūgšanu - mākslinieces radītu melodiju apvienojums. “Šī mūzika man pašai nes mieru, tāpēc vēlos par to dalīties ar citiem. Sanskrits ir augstu vibrāciju lādēta valoda, tāpēc sanskrita lūgšanām piemīt ļoti liela spēja transformēt, attīrīt, uzlādēt un harmonizēt. Arī šī albuma mūzika ir tādi uzlādēta - mierpilna, dziedinoša, tā ved Tevi ceļojumā uz vietu, brīvu no negatīvām domām, prātošanas, tur, kur mājo Gaisma - Tavā sirdī,” skaidro etnomāksliniece. Albuma ieskaņošana noritējusi pilnīgā rāmumā - pie flīģeļa Baldones Baltajā pilī, īpaši saglabājot tā autentisko skanējumu.