Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

Pie skatītājiem atgriežas tautasdziesmu programma ar Ērgli, Skuteli un Antru Stafecku

© Mārtiņš Plūme

Ar pavasarīgu enerģiju pie skatītājiem dodas atjaunotā tautasdziesmu programma “Dieva dēli. Saules meitas”. Pirmais koncerts notiks 24. martā Krustpils kultūras namā, bet pēc tam būs koncerti vēl deviņās Latvijas pilsētās.

„Nekas nenotiek nejauši,” atzīst koncerta producents Aigars Dinsbergs. „Mūsu tautas neapzinātā spēka avots atrodams tieši tautas dziesmās, un šajā laikā spēks un ticība ir vajadzīgi vairāk nekā jebkad agrāk. Pirms diviem gadiem šī programma tika sagatavota, bet ierobežojumu dēļ izrādīt paguvām tikai Ogrē un Cēsīs. Tagad tā atjaunota, papildināta un dodas atkal iedvesmot skatītājus.”

Programmā izvēlētās dziesmas “raksturo dzīvesprieks un vitalitāte, kas mijas ar mitoloģiski pārlaicīgo un bezgala skaisto tautas dziesmu poētisko valodu”. Tās izpildīs dziedātāji Kristīne Kārkle-Kalniņa, Andris Ērglis, Anmary, Dainis Skutelis, Antra Stafecka un Marts Kristians Kalniņš. Tautas melodijas jaunos, etnopopa manierē veidotos aranžējumos, radījuši šīs jomas lietpratēji Jānis Strazds un Kristīne Kārkle-Kalniņa.