Šovasar festivālā “Porta” uzstāsies slavenā Jamala no Ukrainas

© Publicitātes foto

Pasaules mūzikas festivāls “Porta” šogad notiks no 27. līdz 29. jūlijam trīs dažādās norises vietās, un pēdējā festivāla dienā Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā uz skatuves kāps arī Krimas tatāru dziedātāja no Ukrainas – Jamala. Viņu vieno muzikāla draudzība ar brīvās Ukrainas vēstnešiem “DakhaBrakha”, kas jau vairākkārt uzstājušies festivālā “Porta”. 

Festivāls “Porta” palicis uzticīgs pasaules mūzikas skaņām un turpinās klausītājus iepazīstināt ar šā virziena daudzveidību. Pirmo reizi festivāls viesosies Kuldīgā, kur 27. jūlija vakarā Pils parkā gaidāms atklāšanas koncerts. Tajā ar Āfrikas bungu ritmiem vakaru ieskandinās ritma apvienība “Slatucada” no Marokas, bet koncerta turpinājumā uzstāsies elektrofolka apvienība “Okra Playground” no Somijas.

Otrās festivāla dienas, 28. jūlija, vakarā K. K. fon Stricka villā varēs ļauties priekšnesumiem, ko sniegs spēcīgas un dziļas balss īpašniece, maģiskas loka liras vārdotāja Päivi Hirvonen no Somijas, pašmāju pasaules mūzikas un visdažādāko instrumentu daudzinātāji “Rahu The Fool” un enerģiskie multiinstrumentālisti “Le Diable à Cinq” no Kanādas.

Savukārt 29. jūlijā “Portas” jaunajā mājvietā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā uz divām skatuvēm piedzīvosim krāšņu kulmināciju. Vakara gaitā uz “Ambient” skatuves būs iespējams klausītājas jaunu skaņu radītājas uz vienas cītaras - “Duo Ruut” no Igaunijas, kā arī mūziķi, kurš pārkāpj mūzikas instrumenta tubas izpildījuma robežas, - Daniel Herskedal no Norvēģijas. Uz festivāla otrās skatuves līdzās “Okra Playground” un “Slatucada” tiks aicināta ukraiņu dziedātāja un dziesmu autore Jamala, kuras mūzikā apvienojas souls, džezs, elektronika un pasaules mūzikas žanri.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais