Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Noskaidrots, kurš mākslinieks šogad pārstāves Igauniju "Eirovīzijā"

© Postimees/Scanpix Baltics/Scanpix/Leta

Igauniju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā, pārstāvēs dziedātāja Alika Milova ar dziesmu "Bridges" tilti.

Milova ar 42% atbalstu skatītāju balsojumā uzvarēja Igaunijas nacionālā Eirovīzijas dziesmu konkursa superfinālā, kas sestdienas vakarā notika Tallinā.

Otrajā vietā ierindojās dziedātājs Ollijs ar dziesmu "Venom" ("Inde"), bet trešajā vietā - grupa "Bedwetters" ar dziesmu "Monsters" ("Briesmoņi").

Pēc Igaunijas nacionālā konkursa noteikumiem, skatītāju un starptautiskās žūrijas balsojumā tiek izraudzīti trīs superfināla dalībnieki, savukārt uzvarētājs tiek noteikts tikai skatītāju balsojumā.

Pirmajā kārtā starptautiskās žūrijas balsojumā Milova ieguva visvairāk balsu.

Kopumā Eirovīzijas nacionālās atlases finālā Igaunijā piedalījās 12 skaņdarbi.

20 gadus vecā Narvā dzimusī dziedātāja 2021.gadā uzvarēja televīzijas kokursā "Igaunija meklē superzvaigzni" un noslēdza ierakstu līgumu ar kompāniju "Universal Music". Viņa piedalījusies dažādos konkursos gan Igaunijā, gan ārvalstīs.

Eirovīzijas finālā 2022.gada 14.maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Stefanija", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) nolēma 2023.gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Igaunijas pārstāvis Stefans ar dziesmu "Hope" ("Cerība") konkursa finālā ieguva 13.vietu.

Kopš 1994.gada Igaunija Eirovīzijā ir piedalījusies 27 reizes. 2001.gadā tās pārstāvji Tanels Padars, Deivs Bentons un grupa "2XL" uzvarēja ar dziesmu "Everybody", bet nākamajā gadā Tallinā ar dziesmu "I Wanna" uzvaras laurus plūca Marija Naumova.