Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Zināms, kam tik pasniegta "Zelta Mikrofona" balva par mūža ieguldījumu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta Mikrofons'23" ceremonijā sestdien, 18.februārī, apbalvojumu par mūža ieguldījumu saņems Latvijas radio skaņu inženieris Augustīns Delle, informē organizatoru pārstāvji.

Delle ierakstījis gandrīz 5000 mūzikas ierakstu, tajā skaitā Raimondam Paulam, Robijam Viljamsam, Lolitai Ritmanis un citiem.

"Jums ir brīnišķīga skaņu tehnika un lieliska akustika, bet vislabākais, kas jums ir, tas ir Gustiņš," pēc ieraksta Latvijas radio 1. studijā izteicies britu dziedātājs Robijs Viljamss. Par Gustu iesauktais Augustīns Delle pildījis skaņu inženiera pienākumus Latvijas radio no 1969.gada līdz 2022.gadam.

Delle dzimis 1947.gada 21.martā Rīgā, tēvs Kārlis bija elektromehāniķis, mamma - Nacionālās operas kostīmu ceha pārzine, ģimenē auga četri bērni. Pēc Rīgas elektromehāniskā tehnikuma absolvēšanas 1965.gadā Delle īslaicīgi strādājis par krāvēju, ekspeditoru ostā, arī mākslinieku-noformētāju, līdz iekārtojās skaņu ierakstu tehniķa darbā Rīgas Kinostudijā. Pusgadu vēlāk viņš sāka strādāt Latvijas Radio sākotnēji ārpusstudijas pārraižu daļā, nodrošinot tiešraides no Latvijas Universitātes Lielās Aulas, Lielās Ģildes, Nacionālās operas un citām vietām. Notika komandējumi uz Liepājas estrādi "Pūt, vējiņi", Mežaparka Lielo estrādi.

Delles pēdās devušās viņa meitas - Katrīna Bramberga un Kristīne Delle, Latvijas Radio tehnisko darbinieku kolektīvu papildinājis arī inženiera mazdēls Krišjānis Stikāns, bet sieva Laima Eglīte ir māksliniece. Delle pēc došanās pensijā 2022.gadā dzīvo lauku mājā Murjāņos un, klausoties radio skanošo mūziku, atceras laikus, kad tā tika ierakstīta, un cilvēkus, kuriem varam pateikties par bagātīgo skaņu arhīvu.

Ceremonijas koncertā uzstāsies Dons, "Citi Zēni", "Astro'n'out", "Dzelzs vilks", "DaGamba", Aija Andrejeva, Olga Rajecka, "Tautumeitas", rolands če, Finķis, Ozols un citi. Šogad uz ceremoniju klātienē aicināti arī skatītāji, biļetes atrodamas "ekase.lv".

"Zelta Mikrofons’23" ceremoniju līdzfinansē LaIPA, Kultūras ministrija.