Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Īpašā raidījumu sērijā dokumentēta Latvijas neatkarīgās mūzikas skatuve

© Publicitātes foto

Interneta vietnē “YouTube” publicēta pirmā sezona Latvijas neatkarīgās mūzikas dokumentēšanas raidījumam “Gaterī ar…”. Tā sešās sērijās piedalās grupas “ŠŅK”, “Martas Asinis”, “Oghre”, “DJ Krankenwagen”, “Krāsa” un “Podruga”.

Pirmās sezonas sešas sērijas ir brīvi pieejamas studijas “Gateris” YouTube kontā, un biedrība “Ierakstu studija Gateris” jau uzsākusi darbu pie otrās sezonas raidījumu veidošanas. Šī biedrība dibināta ar mērķi dokumentēt un popularizēt Latvijā radītu mūziku - veicot audio un/vai video ierakstus, rīkojot pasākumus, veidojot raidījumus un izmantojot citus dokumentēšanas veidus. Biedrības izveidotāji ir grupas “Nova Koma” ģitārists Jānis Kalvāns un vokālists Mārtiņš Vilnītis, kā arī skaņu režisors, mūziķis Gatis Krievāns.

“Mēs, studijas izveidotāji, paši esam spēlējuši neatkarīgās mūzikas grupās, šī vide mums ir pazīstama un svarīga. Esam pārliecinājušies, ka neatkarīgās mūzikas scēna ir nozīmīga Latvijas kultūras vides sastāvdaļa. Te ir sastopamas grupas, kuras ir atzinuši ne tikai klausītāji Latvijā, bet arī dažādi mūzikas jomas eksperti pasaulē - tie ir nozīmīgi panākumi, kas apliecina šo grupu un savā ziņā arī mūzikas scēnas vērtību un augsto kvalitāti,” stāsta Jānis Kalvāns. “Mēs vēlamies dokumentēt un atbalstīt Latvijas neatkarīgās mūzikas pārstāvjus, veidojot kvalitatīvu, ikvienam brīvi pieejamu mūzikas raidījumu, kurā dzirdami gan grupu stāsti, gan viņu daiļrade un spējas to prezentēt “dzīvajā”. Raidījuma pirmo sezonu veidojām, izvēloties pēc iespējas atšķirīgas grupas. Eksperimentējot ar grupu dažādību un redzot skatītāju atsaucību (pirmajā sezonā esam ieguvuši vairāk nekā 12 000 skatījumu), guvām vēl vienu pierādījumu, ka šāds raidījums ir nepieciešams un tas jāturpina.”

Raidījumi pieejami:

https://www.youtube.com/@gateris/videos