Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

„Muzikālās bankas” finālšovā viesu statusā uzstāsies arī “Dzelzs Vilks”, „Triānas Parks” un „Musiqq”

© Andrejs Strokins

Šo sestdien, 28. janvārī, Daugavpils Olimpiskajā centrā notiks Latvijas Radio 2 rīkotās aptaujas „Muzikālā banka” finālšovs, noskaidrojot, kura no klausītāju un ekspertu izraudzītām 15 dziesmām kļūs par 2022. gada vērtīgāko popa un roka dziesmu Latvijā.

Finālšovu no pulksten 21.10 tiešraidē būs iespējams klausīties un vērot LTV1, Latvijas Radio 2, Replay.lv un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. Finālšova režija arī šogad nodota pieredzējušās režisores Zanes Gargažinas rokās. Šogad apbalvošanas ceremoniju vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Igors Šelegovskis, kurš mūzikas aprindās zināms kā reperis indigo. „Igors ir lielisks pasākumu vadītājs, kam noteikti piestāvēs tekstu autores Martas Fabriciusas (agrāk zināma kā Marta Kukarane - aut.) veidotais finālšova scenārijs. Tāpat mūziķiem ir ļoti svarīgi uzstāties uz skatuves, kur ir augstākā līmeņa gaismu, video un skaņas tehniskie risinājumi un strādā labākie režisori, scenāristi un operatori, un „Muzikālā banka” to visu nodrošina,” apliecina „Muzikālās bankas” izpildproducents Aigars Dinsbergs.

Jau tradicionāli finālšova pirmajā daļā uz skatuves kāps 15 finālisti: Dons un rolands če ar dziesmu „Brīnišķīga diena”, grupa „Prāta Vētra” un Asnate Rancāne ar „Gads bez kalendāra”, Ivo Fomins un Tipa ar „Ielai pāri”, Mesa ar „Ko vairāk man vajag”, Aminata un Būū ar „Kur saule”, grupa „Sudden Lights” ar „Laternas”, „Citi Zēni” ar dziesmu „Lieka štuka”, „Bermudu Divstūris” un „Auļi” izpildīs dziesmu „Līgava”, Marta - „Mīlestības kontrabanda”, grupa „Tautumeitas” un Renārs Kaupers uzstāsies ar „Muoseņa”, Shipsea - ar „Pie upes”, grupa „The Sound Poets” - ar dziesmu „Pie vienas uguns”, Miks Dukurs un Veiv - ar „Sarunāsim parunāt”, Dons - ar „Tavs pieskāriens”, bet Dārta Stepanova izpildīs dziesmu „Zelta važas”.

Pēc finālistu priekšnesumiem sāksies 15 minūšu tiešraides telefonbalsojums, kas par 50% var ietekmēt iepriekš notikušos pirmās un otrās kārtas balsojuma rezultātus. Pirmajās divās kārtās dziesmas vērtēja „Muzikālā banka” ekspertu padome un klausītāji aptaujas oficiālajā mājas lapā. Katrai fināldziesmai būs unikāls tālruņa numurs, kura pēdējie divi cipari sakritīs ar finālistu uzstāšanās secību. Skatītāji un radioklausītāji no viena tālruņa numura par katru dziesmu varēs balsot trīs reizes, maksa par vienu zvanu 0,14 eur. Telefonbalsojuma laikā skatītājus priecēs viesu priekšnesumi - uz skatuves kāps grupas „Dzelzs Vilks”, „Triānas Parks” un „Musiqq”, bet dziedātāja Marija Naumova ieskandinās savu jubilejas gadu. Tāpat gaidāmi arī citi muzikāli pārsteigumi.

„”Muzikālā banka” jau vairākus gadu desmitus ir svētki ne vien klausītājiem, bet arī pašiem mūziķiem, kuri ļoti novērtē iespēju sanākt kopā. Tā ir tikšanās gan ar klausītājiem, gan citiem kolēģiem, un pasākumā nereti rodas jaunas idejas un arī jaunas muzikālās apvienības. Tā ir arī viena no platformām, kas palīdz latviešu populārajai mūzikai augt un attīstīties,” tā Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš, kurš arī šogad pasākuma laikā kopā ar kolēģi Līnu Rudzoni būs aizskatuvē.