Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Kanje Vestam, iespējams, liegts ieceļot Austrālijā

© AFP/Scanpix/Leta

Amerikāņu reperim Kanjem Vestam, kurš pēdējā laikā pazīstams kā Ye, viņa antisemītisko izteikumu dēļ var tikt liegta Austrālijas vīza, ja viņš mēģinātu apmeklēt šo valsti, trešdien paziņoja Austrālijas izglītības ministrs Džeisons Klērs.

Ministrs atbildēja uz mediju ziņām, ka Ye ir nodomājis nākamnedēļ apmeklēt savas jaunās dzīvesbiedres austrālietes Bjankas Sensori ģimeni Melburnā.

Klērs sacīja, ka viņam nav zināms, vai Ye ir pieteicies vīzas saņemšanai, bet Austrālija iepriekš ir atteikusies piešķirt vīzas cilvēkiem ar antisemītiskiem uzskatiem.

"Es sagaidu, ka, ja viņš tiešām pieteiksies, tad viņam vajadzēs iziet to pašu procesu un atbildēt uz tādiem pašiem jautājumiem," kādi bija uzdoti citiem šādu uzskatu paudējiem, Klērs paziņoja telekanālam "Nine Network".

Ye decembrī intervijā sazvērestību teoriju piekritējam Aleksam Džounsam atzinīgi izteicās par Ādolfu Hitleru. "Twitter" vēlāk apturēja Ye kontu pēc tam, kad viņa tvītā bija parādīts svastikas un Dāvida zvaigznes apvienojums.

Austrālijas Migrācijas likums nosaka drošības un rakstura prasības ārzemnieku iebraukšanai valstī. Jebkāds lēmums par to, vai Ye piešķirama vīza, būtu jāpieņem imigrācijas ministram Endrū Džailzam. Ministra birojs paziņoja, ka viņš privātuma iemeslu dēļ nevar komentēt individuālus gadījumus.

Telekanāls "Seven Network News" ir ziņojis, ka Ye un Sensori ir nodomājuši nākamnedēļ apmeklēt viņas ģimeni, kas dzīvo Melburnas ziemeļaustrumu priekšpilsētā Aivenho.

Izklaides ziņu vietne TMZ pirms divām nedēļām ziņoja, ka Ye un Sensori ir apprecējušies nepilnus divus mēnešus pēc tam, kad tika pabeigta viņa un Kimas Kardašjanas laulības šķiršana.

Ziņu aģentūra AP vēl nav saņēmusi atbildi uz Ye pārstāvim uzdotu jautājumu par to, vai Ye apprecējis Sensori un plāno apmeklēt Melburnu.