Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Rīgā uzstāsies amerikāņu ģitārvirtuozs Stīvs Vei

© Publicitātes foto

Koncertu kalendāram pievienojies vēl kāds nozīmīgs notikums: 5. maijā koncertzālē “Palladium” atgriezīsies elitāra superzvaigzne, maģiskais roka ģitāras virtuozs Stīves Vejs (Steve Vai). Biļetes uz koncertu būs pieejamas “Biļešu Serviss” tīklā no piektdienas, 20. janvāra, pulksten 13.

Amerikānis Stīvs Vejs ir viens no meistarīgākajiem un spilgtākajiem roka ģitāras virtuoziem, kuram savulaik līdzināties varēja vien viņa amatabrāļi Džo Satriani un Ingvī Malmstīns. “Kamēr daudzi mākslinieki iekļaujas vienā mūzikas kategorijā, Steve Vai daiļradi joprojām neiespējami iekļaut viena stila robežās. Viņš ir augstākā līmeņa mūzikas izpildītājs - alķīmiķis. Mākslinieks, kurš lepojas ar vairāk nekā 15 miljoniem pārdotu ierakstu karjeras laikā, trīs “Grammy” balvām un 15 “Grammy” nominācijām.

Apceļojis pasauli kā solo mākslinieks un kā “G3” dalībnieks (tas ir jau minētā Satriani projekts, kurā bez viņa dalību ņem vēl divi citi soloģitāristi, bet visbiežāk tieši Vejs - aut.), kā arī kopā ar Frenku Zappu un tādām grupām kā “Alcatrazz”, “The David Lee Roth Band” un “Whitesnake”,” tā mūziķi piesaka koncerta rīkotāji.

Pērn janvārī klajā nāca pēc skaita jau trīspadsmitais Stīva Veja studijas albums - tā nosaukums ir “Inviolate”, bet šā gada plānos jau ir ripulis ar provizorisko nosaukumu “Vai/Gash”. Stīvs Vejs par gaidāmo tūri: “Mūsu iepriekšējā koncertturneja Ziemeļamerikā bija izcila, arī šobrīd es un mana grupa esam tikpat ieeļļoti un gatavi kā jebkad. Esmu sajūsmā, ka beidzot varēšu atvest savu “Hydra” ģitāru uz Eiropu, man tās ļoti pietrūka pēdējā skrējienā pa Eiropu. Atsauksmes par “Inviolate” ir ārkārtīgi pozitīvas, un tas izpaudās arī [koncertu] apmeklētībā un skatītāju enerģijā. Mēs ar nepacietību gaidām šo turneju!”