Amerikas laikmetīgās mūzikas vēstneši “Anzû Quartet” uzstāsies Cēsīs

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 21. janvārī, Koncertzālē “Cēsis” uzstāsies “Anzû Quartet” – apvienība, kuras sastāvā ir vairāki Ņujorkas rosīgās laikmetīgās mūzikas kopienas veterāni.

“Anzû Quartet” mūziķi ir ar vērā ņemamu pieredzi, izpelnījušies kritiķu un citu mūziķu atzinību visā pasaulē, kā arī spēlējuši būtisku lomu vairāku nozīmīgu Ņujorkas kamermūzikas ansambļu nodibināšanā un darbības nostiprināšanā. Sastāvā ir tādi vārdi kā čelliste Ešlija Bāsgeita, vijolniece Olīvija De Preto, klarnetists Kens Tomsons un pianists Karls Larsons - visi piedalījušies vairāku mūsdienu ievērojamāko komponistu darbu pirmatskaņojumos pasaules prestižākajās koncertzālēs.

Programmā “Jauna mūzika/New music” izskanēs amerikāņu, meksikāņu un irāņu komponistu jaunradīti skaņdarbi. “Tā ir iespēja Latvijas klausītājam sajust pasaules elpu un pulsu, iepazīt jaunu mūzikas valodu un skanējumu,” vilina koncerta organizatori.

Izklaide

Populārais rīta raidījums "900 sekundes" Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos - ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots, kurš kopā ar Kristīni Garklāvu savulaik aizsāka raidījuma ceļu pie skatītājiem.