Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Klubā “Republika” notiks smagās mūzikas atbalsta koncerts Ukrainai

© Publicitātes foto

Šo ceturtdien, 12. janvārī, klubā “Republika” notiks atbalsta koncerts Ukrainai “Kopā uzvarēsim” ar vairāku smagās mūzikas grupu piedalīšanos.

Labdarības koncertā piedalīsies grupas no Ukrainas, Baltkrievijas un Latvijas, un visi par koncerta biļetēm gūtie ienākumi tiks nodoti Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Par koncerta dalībniekiem. “Fleshgore” ir brutālā “nāvesmetāla” grupa no Ukrainas, kas dibināta 2000. gadā Kijivā un skaitās viena no vecākajām šobrīd vēl aktīvajām komandām, kura pārstāv ekstremālā metāla skatuvi Eiropā. Savas pastāvēšanas laikā “Fleshgore” ir spēlējuši vairāk nekā 20 valstīs Eiropā un pat Austrālijā, piedalījušies lielākajos un pazīstamākajos metālmūzikafestivālos (“Wacken”, “Brutal Assault” u.c.), kā arī izdevuši piecus lielformāta albumus, kuriem pašās pagājušā gada beigās pieplusoja arī savu sesto albumu “Carnival Of Flesh”.

Savukārt “pagan / folk metal” grupa “Znich” dibināta 1996. gadā Minskā un kļuvusi par šī žanra kulta grupu Baltkrievijā. Grupa savā skanējumā izmanto autentiskus instrumentus, apvienojot melodiski tradicionālo un ekstrēmo vokālu. “Znich” ir viesojušies gan Latvijas, gan arī Lietuvas metālmūzikas festivālos. Šobrīd grupas mūziķi dzīvo un uzstājas Polijā, jo diktatoriskais režīms viņu dzimtenē ir aizliedzis “Znich” koncertus. Arī “Znich” šīs mini tūres koncertos Latvijā, Lietuvā un Polijā prezentēs savu jauno EP. Līdz šim “Znich” jau ir rīkojuši vairākus koncertus Ukrainas atbalstam, bet šoreiz labprāt piekrituši pievienoties ukraiņu “Fleshgore” šajā labdarības mini tūrē.

Abas grupas iesildīs pavisam jauna metālgrupa no Liepājas - “Trencheard”. Šie puiši ir apvienojuši savā skanējumā vairākus žanrus - “death”, “thrash” un “speed metal”, kā arī mazliet kaut ko no “crust punk”.