Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

“Zelta Mikrofona” ceremonijā uzstāsies Dons, “Instrumenti”, Rajecka un citi  

© Publicitātes foto

Jau 18. februārī Ķīpsalas izstāžu hallē notiks viens no svarīgākajiem notikumiem Latvijas mūzikas industrijā - Mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta Mikrofons” pasniegšana. Pasākuma rīkotāji pavēruši priekškaru un atklājuši to mūziķu vārdus, kuri uzstāsies ceremonijā.

“Zelta Mikrofons” ceremonijas koncertā uzstāsies Dons, "Instrumenti", "Citi Zēni", "Astro'n'out", “Dzelzs vilks”, "Dagamba", Aija Andrejeva, Olga Rajecka, “Tautumeitas”, rolands če, Finķis, Ozols un citi. Šomēnes pakāpeniski tiks atklāta visa programma.

Balvai pieteiktie albumi tiek vērtēti 11 žanriskās kategorijās, bet atsevišķas balvas gada izcilnieki saņems arī nominācijās “Debija”, “Dziesma”, “Video”, “Koncertieraksts” un “Albuma dizains”. No visu albumu kategoriju līderiem žūrija balso par “Gada albumu”. Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) radiostacijās spēlētākajai dziesmai pasniegs apbalvojumu kategorijā “Radio hits”, bet nominācijā “Straumētākais ieraksts ar Elektrum” tiks balva straumēšanas vietnēs spēlētākajai dziesmai vai ierakstam.

Ceremonijā mākslinieki par 2022. gadā radītajiem ierakstiem saņems metālmākslinieka Armanda Jēkabsona veidotās “statuetes un arī graffiti mākslinieka Kiwie radītu NFT jeb digitālo kriptomākslu.