Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide

Izvēlēti “Supernovas” pusfinālisti, to skaitā arī Patrisha, Justs un Markus Riva

© Publicitātes foto

Dalībai Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa “Supernova” pusfinālā žūrija izvēlējusies 15 dalībniekus, kuri 4. februārī tiešraidē sacentīsies par iekļūšanu finālā. Konkursa uzvarētāju žūrija un skatītāji noteiks fināla balsojumā 11. februārī, kad arī noskaidrosies Latvijas pārstāvis Eirovīzijas dziesmu konkursā.

“Supernovu” arī šogad vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks. Pusfinālā skatītājiem būs iespēja iepazīt dalībniekus un tiešraidē pirmoreiz novērtēt dziesmu izpildījumu, savukārt finālā - izvēlēties konkursa uzvarētāju. Gan pusfinālā, gan finālā vienlīdz nozīmīga būs skatītāju un žūrijas loma - labākie tiks noteikti skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma un žūrijas balsojuma kopvērtējumā.

Konkursa “Supernova” 2023. gada pusfinālā iekļuvuši jaunā grupa “24. Avēnija”, pazīstamā influencere un dziedātāja Adriana Miglāne, japāņu izcelsmes latviete Alise Haijima, savulaik sadarbībā ar reperi Reiku sevi pieteikušais Artūrs Hatti (viņa dziesmai “Love Vibes” ir vesels pazīstamu autoru kolektīvs - Agnese Rakovska, Matīss Repsis, Karlīne Anna Ērgle, Toms Kalderauskis, Baiba Ozoliņa), jauniņā Avéi (jeb Ieva Kudlāne), “Supernovā” sevi pērn spilgti pieteikusī rokgrupa “Inspo”, Eirovīzijā ar dziesmu “Heartbeat” 2016. gadā Latviju pārstāvējušais Justs, Zviedrijā dzimusī latviešu mūziķe Katrīne Millere (agrāk zināma kā Katrine Lukins) un pavisam nezināmā Luīze Vītola, kuras sacerētā “You To Hold Me” ir viņas pirmā oriģināldziesma.

Pavisam cits rūdījums ir atkal uz Eirovīziju tēmējošajai mūžīgajai šī konkursa vērtībai Markum Rivam, kurš diez vai pat vairs pats atminas, cik reižu jau kāpis uz “Supernovas” skatuves. Pusfinālistu skaitā ir arī šā brīža aktuālākā jaunā dziedātāja Patrisha ar nupat radiostacijām karsti nodoto singlu “Hush”, Raum jeb Reinis Straume, kurš iepriekš konkursā atzīmējies arī “Double Faced Eels” sastāvā, kā arī Toms Kalderauskis, kurš arī “Supernovas” konkursantu skatā bijis vairākkārt. Vēl pusfinālistu skaitā ir Saule, kurš vairāk zināms sporta aprindās - tas ir jaunais šķēpmetējs Krišjānis Suntažs. Pats lielākais pārsteigums laikam gan ir pazīstamās grupas “Sudden Lights” dalība konkursā.

Dziesmu un izpildītāju iekļūšanu konkursa “Supernova” pusfinālā noteica LTV izvēlētā žūrija, kurā ir Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi. Drošības apsvērumu dēļ arī šogad LTV žūrijas pārstāvju vārdus atklās tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā.