Rīgā ar īpašu Ziemassvētku programmu uzstāsies satriecošā Tarja

© Publicitātes foto

Šonedēļ pirmoreiz Rīgā uzstāsies somu simfometāla dīva Tarja Turunena, kura pazīstama kā kādreizējā grupas “Nightwish” vokāliste. Šoreiz labākā Somijas soprāna īpašniece sagatavojusi īpašu Ziemassvētku programmu “Christmas Together”, kura šo trešdien, 21. decembrī, izskanēs koncertzālē “Hanzas Perons”.

“Pavadījumā tikai ģitāra, čells un taustiņi, bet pāri visam fenomenālā Tarjas balss! Un lai tās būtu “Feliz Navidad”, “War Is Over” vai pat “Ave Maria” - tādas šo klasisko Ziemassvētku dziesmu versijas jūs diez vai būsiet dzirdējuši,” tā šo koncertu piesaka tā organizatori.

Tarja Turunena jeb vienkārši Tarja (pilnā vārdā viņa ir Tarja Soile Susanna Turunen-Cabuli) pasaules atpazīstamību guva ar somu simfometāla grupu “Nightwish”, kur viņa bija līdzdibinātāja un arī redzamākais tēls. Kopā ar šo grupu tika pavadīti desmit gadi un izdoti pieci studijas albumi, bet 2005. gadā dziedātāja pievērsās solokarjerai, kura ietver gan simfoniskā roka albumus, gan arī klasiskās mūzikas ierakstus.

Interesanti, ka jau Tarjas pirmais soloalbums “Henkäys Ikuisuudesta” (2006) saturēja dažādas Ziemassvētku dziesmu versijas, un tas Somijā sasniedza dubulta platīna statusu. Pašlaik Tarjas soloalbumu skaits jau sasniedzis astoņus, tiesa, pēdējais no tiem - “In The Raw” - izdots pirms trīs gadiem. Taču šomēnes Tarja atkal aktivizējās un laida klajā video albumu “Circus Life”, kā arī labāko dziesmu kompilāciju “Best Of: Living The Dream”, savukārt kā jauns singls tiek piedāvāts “Eye Of The Storm”.

“Simfometāla un hārdroka jomā Tarja ir viena no visspožākajām zvaigznēm un neapšaubāma Somijas pērle - trīs oktāvu liriskais soprāns, kura dziedāšanā viņa skolojusies Sibeliusa akadēmijā Kuopio un Karlsrūes Mūzikas augstskolā. Tarja ir ne tikai daudzpusīga soliste, bet arī komponiste un dziesmu autore,” tas atkal no koncerta organizatoriem.

Starp citu, gūt diezgan pilnīgu ieskatu Tarjas kluso un balto svētku svinēšanas repertuārā var gūt albumā “Christmas Together: Live At Olomouc And Hradec Kralove 2019” - tas tika izdots 2020. gadā. Kopumā šajā koncertos Čehijā ierakstītajā materiālā ir 18 skaņdarbi, sākot no vairākiem gabaliem somu valodā un “What Child Is This” līdz pat “Have Yourself A Merry Little Christmas”, “The Christmas Song” un “Walking In The Air”, kā arī “Silent Night” tā visa noslēgumā.

Izklaide

Visuresošais reperis Fiņķis izdevis dziesmu “Mūzas”, kas radīta kopā ar grupu “Polifauna”. Tas ir pirmais Fiņķa jaunais skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu dziesmā “Raķešu zinātne”, kas jau 80. (!) nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa spicē.