Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Kaupers piedalās igauņu kinofilmā, tai tapusi arī jauna dziesma

© Publicitātes foto

Pagājušā nedēļas nogalē Igaunijā nākusi klajā piedzīvojumu filma visai ģimenei “Ēriks Akmenssirds” (igauņu valodā – “Erik Kivisüda”), kurā pirāta lomā iejuties Renārs Kaupers, bet par filmas tituldziesmu izvēlēta “Prāta Vētras” dziesma angļu valodā “Alive Again”.

Filma igauņu režisora Ilmāra Rāgi vadībā ir Igaunijas, Luksemburgas, Ukrainas, Lietuvas, Somijas un Latvijas kopražojums. Piedāvājumu pievienoties “Ērika Akmenssirds” veidošanā grupai izteicis latviešu producents Roberts Vinovskis (“Studija Lokomotīve”), līdz ar ideju par mūzikas komponēšanu Renāram Kauperam piedāvājot arī lomu. Kaupers filmā atveido modernu pirātu vārdā Versače, un, lai iejustos tēlā, pat bija nokrāsojis blondus matus. “Man ļoti patika filmēšanas process, īpaši atveidojot tik ekscentrisku un kolorītu tēlu kā Versače! Mums bija arī liels gods un privilēģija radīt dziesmu tik pārsteidzošai fantāziju filmai. Pie dziesmas strādājām visi kopā un pieaicinājām arī mūsu zviedru producentu Povelu Olsonu. Protams, konsultējāmies arī ar režisoru Ilmāru, lai dziesma būtu romantiska un aizkustinoša, un atspoguļotu filmas vēstījumu, cik svarīgs ir drauga atbalsts grūtos brīžos,” stāsta Renārs.

Plānots, ka filma “Ēriks Akmenssirds” latviešu valodā iznāks 2023. gadā, bet tās tituldziesma latviešu valodā būs “Prāta Vētras” duets ar kādu latviešu jauno mūziķi. Jāpiebilst, ka “Prāta Vētra” jau iepriekš sadarbojusies ar filmas galveno producenti igaunieti Rīnu Sildosu, rakstot dziesmas animācijas filmām “Lote no izgudrotāju ciema” un “Lote un Mēness akmens noslēpums”.

Dziesmas “Alive Again” videoklipa režisors ir “Prāta Vētras” bundzinieks Kaspars Roga. Video pieejams grupas “YouTube” kanālā, bet pati dziesma klausāma visās lielākajās mūzikas straumēšanas platformās.