Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies franču elektroniķi “M83”

© Publicitātes foto

Franču elektroniskās mūzikas grupa “M83” ar tās līderi Antonī Gonsalesu priekšgalā nākamvasar dosies Eiropas tūrē, tajā iekļaujot arī Baltijas valstis – 7. jūnijā “M83” aicinās klausītājus uz tikšanos Siguldas pilsdrupu estrādē.

Grupa “M83” radusies 2001. gadā, tā nosaukta 1752. gadā atklātās “Messier 83” jeb “M83” galaktikas vārdā.

Latvijā šī apvienība jau ir uzstājusies 2016. gada festivālā “Positivus”, priecējot klausītājus pasākuma atklāšanas dienā. 2023. gada vasarā grupa apciemos gan Latviju, gan Lietuvu, pie kaimiņiem uzstājoties Viļņā.

Antonī Gonsaless tiek dēvēts par vienu no elektroniskās mūzikas pasaules atslēgas figūrām, kurš savā mūzikā daudz iedvesmojies no 80. gadiem. Šo periodu mūziķis uzskata par brīnišķīgu posmu mūzikas vēsturē, kā spilgtus paraugus savā muzikālajā izaugsmē minot grupas “Pink Floyd” un “My Bloody Valentine”. Par grupas “M83” atpazīstamāko veikumu jāsauc dziesma “Midnight City”, kas iznāca 2011. gadā, iegūstot plašu starptautisku popularitāti un tiekot atzīta par vienu no 2011. gada labākajām dziesmām. “M83” skanējusi arī pazīstamās filmās un atpazīstamās reklāmās