Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Smukais un Lībietis Mazajā ģildē atklās Ziemas svētdienas

© Publicitātes foto

Adventes laikā Mazā ģilde aicina uz koncertu ciklu “Ziemas svētdienas Mazajā ģildē 2022”, kurā ik svētdienu līdz Ziemassvētkiem klausītājiem tiks piedāvāta daudzveidīga programma.

Šo svētdien, 27. novembrī, Mazās ģildes Lielajā zālē Pirmās Adventes koncertā “Stīgās tītā pasaka” muzicēs divi ģitāristi - Gints Smukais un Rihards Lībietis.

Koncerta programmā instrumentālisti vedīs klausītājus piedzīvojumu pilnā stāstā apkārt pasaulei, kurā caurvīsies izklaidējoši muzikāli motīvi ar Āfrikas, Tuvo Austrumu un latviešu tautas mūzikas ietekmēm savienojumā ar blūzu un džezu. Mūziķi bagātinās programmu arī ar pašu sacerētām melodijām un improvizācijām no savas orģinālmūzikas daiļrades.

Īsumā par abiem mūziķiem. Rihards Lībietis ir ģitārists un mūzikas autors, kurš regulāri uzstājas un sadarbojas ar dažādiem latviešu māksliniekiem un grupām, kā arī ir kvinteta “Rihards Lībietis Orchestra” izveidotājs, izpildītājs, mūzikas autors, producents un izdevējs. Gints Smukais regulāri uzstājas koncertos, izpildot oriģinālmūziku, kā arī sadarbojas ar tādiem zināmiem vārdiem kā Jānis Aišpurs, Jānis Stībelis, “Musiqq”, Annija Putniņa, “Latvian Voices”, Kristīne Prauliņa, Olga Rajecka un daudziem citiem. Uzstājies arī uz starptautiskām skatuvēm un piedalījies pasaules mēroga konkursos, kuros ir augsti novērtēts kā ģitārists, kas veiksmīgi darbojas tā saucamajā “finger style”.