Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide

“Zelta mikrofonu” piešķirs arī gada straumētākajam ierakstam

© Publicitātes foto

Latvijas mūzikas ierakstu Gada balva “Zelta mikrofons” tiks pasniegta arī pavisam jaunā nominācijā - “Straumētākais ieraksts ar “Elektrum””. Tajā tiks apbalvots 2022. gadā mūzikas straumēšanas vietnēs klausītākais Latvijas ieraksts.

Nominācijā tiks apkopoti dati no mūzikas straumēšanas vietnēm, veidojot piecu straumētāko Latvijas ierakstu topu. Nominācijas fokusā ir ieraksts - dziesma vai instrumentāls skaņdarbs nevis albums kā kopums, jo mūzikas klausīšanās internetā lielākoties notiek caur kuratoru vai pašu klausītāju veidotajām mūzikas izlasēm. Datu monitoringu veiks “Ranger Computers” (Lielbritānija) sadarbībā ar lielākajiem straumēšanas un lejupielādes servisiem “Spotify”, “Apple Music”, “Deezer”, “Youtube” un citiem. Vērā tiks ņemti mūzikas straumēšanas rezultāti Latvijas teritorijā.

”Straumētākais ieraksts” uzskatāma par svarīgu nomināciju mūzikas industrijai, kas dos plašāku kopainu par industrijas aktualitātēm, kā arī piedāvās ieskatu iespējamā tās attīstībā.

“Lai arī ar šo nomināciju mēs izkāpjam no “Grammy” standartiem, tomēr vietējam tirgum un tā attīstībai ir svarīgi pievērst uzmanību digitālajai apritei. Mēs esam vienīgais mūzikas industrijas pasākums Latvijā, tāpēc esam atbildīgi par virzības atspoguļojumu arī digitālajā patēriņā,“ norāda “Zelta Mikrofons” producente Elita Mīlgrāve.

Jāatgādina, ka par 18. februārī gaidāmā “Zelta Mikrofons ’23” norises vietu izvēlēts Starptautiskais izstāžu centrs Ķīpsalā, kas dod iespēju jauniem skatuviskajiem risinājumiem. Uz ceremoniju pirmo reizi iespējams iegādāties biļetes arī ar mūzikas industriju nesaistītiem cilvēkiem, šādi piedzīvojot mūziķu uzvaras prieku klātienē. “Zelta Mikrofons ’23” uzvarētāji saņems divus apbalvojumus - gan fizisku statueti, gan digitālu. Starptautiski atpazīstamais latviešu mākslinieks Kiwie katrai nominācijai veido atšķirīgu NFT jeb statueti digitālā kriptomākslā, kuru jau tagad var apskatīt “Zelta Mikrofons” sociālajos tīklos.