Dziedātāja Būū noticējusi, ka ir sieviete dieviete

© Publicitātes foto

Latviešu sieviešu mentalitātes kodā ierakstīts būt kautrīgām, piezemētām, aizdomājas dziedātāja Būū (Ilze Fārte). Radio Latviešu Hiti Youtube šovā “Braucam?!” sarunā ar dziedātāju Kato viņa atklāj, ka tikai tagad tā pa īstam ir noticējusi tam, ko pati ievijusi savas dziesmas rindiņās. „Jā esmu sieviete dieviete!” pārliecināti saka Būū, aicinot arī citas daiļā dzimuma pārstāves noticēt savai unikalitātei.

„Man patīk klausīties iedvesmojošus dziesmu tekstus. Esmu novērojusi, ka pašmāju puiši - reperi savās dziesmās sevi ceļ, velta sev cildinošus vārdus, kuri ir pamatoti. Taču sieviešu izpildījumā šī prasme - nekautrēties ar sevi lepoties - ļoti pietrūkst. Piemēram, pasaules dīva Bejonse to ļoti ir sevī attīstījusi, es pati - vēl mācos,” atzīst Būū.

„Man dziesmu „Sieviete Dieviete” sākotnēji bija ļoti grūti izpildīt tieši tādēļ, ka pati varbūt tam neticēju. Dziesmā ir egocentrisks teksts. Dziesmu rakstot, es vēl nebiju pati iemiesojusi to enerģiju, ko piedāvā dziesma. Tikai pēc aktīvās koncertsezonas tagad varu droši teikt - es patiešām esmu sieviete dieviete,” stāsta Būū, atceroties, cik labi un brīvi jutusies uz skatuves, šo dziesmu izpildot. „Mūsu kultūrtelpā pietrūkst iedvesmojušu piemēru par drosmīgām, spēcīgām sievietēm, kas par sevi priecājas, rūpējas un lepojas,” uzskata Būū.

Jāteic, ka ekstravagantajai dziedātājai ir izdevies ienest jaunas vēsmas un sabangot Latvijas popmūzikas ūdeņus. Ne velti viņas daiļrade šogad Latvijas mūzikas ierakstu gada balvā „Zelta mikrofons” tika izvirzīta vairākās nominācijās: „Tautas balsojums „ELVI Gada dziesma””, “Popmūzikas albums”, “Debija”, “Dziesma”. Savukārt divās pēdējās minētajās kategorijās viņa plūca arī uzvaras laurus ar albumu „Albūūms” un dziesmu „Sāku no Sākuma”.

Būū norāda, ka ļoti labi jūtas un smeļas enerģiju no pastaigām mežā, tāpēc jo īpaši priecājas, ka Kato kopā ar viņu iecerējusi apmeklēt Baldones stāstu takas un tur paslēpt šova skatītājiem domātus dārgumus.

Pirms pārdesmit gadiem uz Baldoni tūristi galvenokārt devās baudīt veselīgās dūņu vannas un minerālūdeņus, bet šodien Baldone aicina īsākā vai garākā pastaigā iepazīt apkārtni, kas bagāta vēsturiskiem pieminekļiem, retām augu sugām un pat mākslas darbiem mežā. Takas atklātas pirms diviem gadiem un ir piemērotas gan rūdītiem garo distanču tīkotājiem, gan laiskas pastaigas cienītājiem. Atkarībā no izvēlētā maršruta iespējams mērot gan astoņus, gan līdz pat 20 kilometrus garu ceļa posmu. Katra taka slēpj izzinošus pārsteigumus un skaistus dabas skatus. Turklāt šajā ceļojumā labs palīgs var būt pieejamais audiogids.

.

Izklaide

Pēdējā laika megahitu autors Chris Noah (Krists Indrišonoks) izdevis trešo singlu latviešu valodā – tas saucas “Desmitiem reižu”. Jaunākais veikums turpina dziedātāja uzvaras gājienu pa radiostaciju topiem, sekojot hitiem “Cik tālu vēl?” un “Nomodā”.