Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Pie skatītājiem atgriežas atzinību guvušais mūzikls “Pūt, vējiņi!”

© Publicitātes foto

Nacionālās Mākslu vidusskolas Emīla Dārziņa koncertzālē 2. un 3. decembrī atkal būs skatāms un klausāms komponista Kārļa Lāča mūzikla “Pūt, vējiņi!” jauniestudējums.

Komponista Kārļa Lāča mūzikls “Pūt, vējiņi!” veidots ar Jāņa Elsberga un Evitas Mamajas libretu. Šis iestudējums režisora Mārtiņa Kagaiņa interpretācijā un Rīgas Doma kora skolas jauniešu izpildījumā pirmizrādi piedzīvoja jūlijā, toreiz izpelnoties stāvovācijas un atzinīgu jomas profesionāļu novērtējumu. Izrādes iestudējums izvirzīts Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2022” fināla balsojumam.

Raiņa klasiskajam stāstam par mīlu un traģēdiju jaunu elpu iedvesuši četru skolu audzēkņi, piešķirot jaunatnīgu skatījumu.

Izrādes mūsdienīgā vide un jaunā interpretācija sniedz iespēju jauniešiem saprotamā veidā runā par tādām aktuālām tēmām kā apcelšana un atstumšana, mentālās un fiziskās veselības problēmas, iemīlēšanās un atraidījums. Izrādei horeogrāfiju veidojusi Rīgas Baleta skolas audzēkne Betija Neļķe, jauneklīgu spozmi tai piešķir Jaņa Rozentāla mākslas skolas audzēkņu veidotā scenogrāfija, bet Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma topošās absolventes Emīla Paula Švāne un Katrīna Zuļģe radījušas spilgtus un drosmīgus tērpus, ienesot lugas notikumos mūsdienīgas vēsmas. Izrādes vizuālā tēla, scenogrāfijas un tērpu koncepciju veidojusi mākslinieču apvienība “Grāfienes”. Mūzikla izpildītāji ir Rīgas Doma kora skolas audzēkņi, kuri savas prasmes un talantu jau pierādījuši tādos mūziklos kā Jāņa Lūsēna “Kaupēn, mans mīļais”, “RENT” un “Zvaigznes bērns”.