Valsts svētkos Vagonu zālē uzspēlēs “Židrūns”

© Publicitātes foto

Jaunatvērtajā Vagonu zālē 18. novembrī notiks spēcīgs koncerts – uzstāsties histēriskā posthārdkora grupa “Židrūns”, kā arī latviešu-franču (jeb otrādi) grupa “Les Attitudes Spectrales”.

Grupa “Židrūns” jau padsmit gadus spēlē savdabīgu rokmūziku, kurā vērojams stilistiskais sajaukums no postpanka un hārdkora, turklāt pasniegts savdabīgā, pat histēriskā, vokālajā manierē. Kvartetā spēlē Ritvars Bīders (iepriekš arī “Gultā ar Fantomasu”, “Lokators”), Ulvis Urtāns (iepriekš “Mazie smirdīgie kociņi”, “Lokators”), Anrijs Korps (iepriekš “9 Horizon”) un Klāvs Kalnačs (spēlē arī “Nielslens Lielsliens” un solo kā Siensliens). Židrūna kontā ir jau četri oriģinālmūzikas albumi (“Židrūnam sāp”- 2008, “Židrūns dzeltenbaltdzeltenais” - 2010, “Židrūns un tas, ko nevar nest”- 2016, “Židrūns kovārņu mazbērniem” - 2020), turklāt pēdējais saņēmis pat Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu “Zelta mikrofons” labākā roka albuma kategorijā.

Savukārt „Les Attitudes Spectrales” ir ļoti interesanta rokgrupa (turklāt dzīvajā tā nemaz tik bieži nav redzama - nelaidiet garām iespēju!), kas spēlē kaut ko starp garāžroku, pankroku un psihedēlisko roku.

Grupa izveidojās 2013. gadā kā Latvijā dzīvojošā francūža Žiljēna Stārka (balss, ģitāra) un latvietes Rūtas Starkas (balss, bass) duets. Abi divatā ierakstījuši pirmos divus albumus, bet vēlāk grupai pievienojās Mārtiņš Kuzmins (bungas) un Adrians Grīns (ģitāra). Grupas kontā ir trīs albumi, no kuriem pēdējais Francijā bāzētās ierakstu kompānijas “Specific Recordings” paspārnē izdots arī vinila plates formātā. Šobrīd norit darbs pie ceturtā studijas albuma, no kura pirmais singls “Hidden Mothers”, kas iznācis 31.oktobrī, būs dzirdams arī koncertā. Jaunais albums gaidāms 2023. gada pirmajā pusē.

Svarīgākais