Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Alternatīvā kultūrvieta “Leningrad” uzsāk slēgšanas mēneša festivālu

© Publicitātes foto

Alternatīvās kultūras kafejnīcā “Leningrad” uzsākts slēgšanas mēneša festivāls, kura laikā tiks piedāvāta intensīva dažādu mūzikas pasākumu programma.

Ēkā pie Krišjāņa Valdemāra ielas un Raiņa bulvāra krustojuma alternatīvā kultūrvieta “Leningrad” darbojās astoņus gadus (iepriekš tā sešus gadus “dzīvoja” Kalēju ielā), bet nu šis posms ir beidzies, lai jau šā gada decembrī tā ar citu nosaukumu turpinātu atbalstīt alternatīvo kultūru jaunā lokācijā, kuras atrašanās vieta tiks izziņota drīzumā.

“Esam nogājuši jau gana garu alternatīvās kultūras atbalstīšanas ceļu, bet negrasāmies to pārtraukt,” uzsver viens no kafejnīcas līdzīpašniekiem un pankroka grupas “Rīta stienis” dalībnieks Herbe (Herberts Blumbergs). “Esošās kafejnīcas slēgšana gluži vienkārši nozīmē jaunas pārmaiņas. Savulaik iesākām ar mazu alternatīvo vietu Vecrīgā, tad uztaisījām perestroiku Krišjāņa Valdemāra ielā, bet tagad dosimies atmodas virzienā jaunā vietā, kur balles būs vēl lielākas un trakulīgākas. Tāpat turpināsim savā kafejnīcā piedāvāt iespēju radoši izpausties dažādu kultūras sfēru un žanru pārstāvjiem, kā arī saglabāsim vēsturi skaidrojoša tūrisma objekta statusu.”

9. novembrī kultūrvietas “Leningrad” viesi vēl tās pašreizējās telpās tiks izklaidēti ar labu džeza mūziku, ko no vinila platēm spēlēs DJ Edgars, bet 10. novembra vakarā par autentisku minimālistiskā blūza performanci parūpēsies ģitārists Johnny B’ Beast. Lāčplēša dienā, 11. novembrī, uz patriotisku koncertu aicinās folkroka grupa “Symbolic”, bet vakaru ar kvalitatīvu latviešu mūziku turpinās DJ Uldis Rudaks.

12. novembrī kafejnīcā “Leningrad” atgriezīsies blūza noskaņas, jo uz skatuves kāps leģendārais blūzmenis Jānis Vanadziņš ar savu sastāvu “Vanadziņa Trio+”, kura skanējumā īpašs uzsvars likts uz dinamisko dziedātājas Māras vokālu.

15. novembrī “Leningrad” mūzikas programma tiks novirzīta Šveices un Somijas virzienā, jo šo valstu instrumentālo postroku pārstāvēs attiecīgi grupas “hubris.” un “Baulta”, savukārt 16. novembrī ar virtuozu ģitārspēli klausītājus priecēs no Austrālijas uz Latviju atbraukušais Ivars Štubis. Mūsu valsts dzimšanas dienā ar īpašu programmu kafejnīcā “Leningrad” uzstāsies leģendārā rokgrupa “Rūsa”, vakaru attiecīgās noskaņās paturpinot DJ Kristapam Zvirgzdam, bet 19. novembrī alternatīvajā kultūrvietā uzspēlēs DJ Renāte K.

24. novembrī par vispusīgu rokenrola programmu, kurā iekļauti gan veci, gan jauni starptautiski un pašu hiti, parūpēsies duets “Tapetes”, kura dalībnieki savulaik spēlējuši grupās “The SixTies” un “Keksi”. Visbeidzot noslēdzošajā nedēļas nogalē 25. novembrī uzstāsies grupa “Inokentijs Mārpls”, bet 26. novembrī - čigāniski panciskais ansamblis “Alum Alu”, vakaru noslēdzot DJ Martin Alex.