Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Rīgā uzstāsies itāļu simfometālisti

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 29. oktobrī, klubā “Melnā Piektdiena” uzstāsies divas savdabīgas smagmetāla grupas – itāļu “Fleshgod Apocalypse” un somu “Omnium Gatherum”.

Ja kādu mulsina grupas “Fleshgod Apocalypse” nosaukums, tad tās stilistiskā ievirze ir vēl dīvaināka - šie itāļi praktizējas simfoniskā “nāves metāla” lauciņā. Grupa izveidota 2007. gadā Perudžā, tās kontā ir pieci studijas albumi (pēdējais no tiem laists klajā pirms trīs gadiem un saucas “Veleno”). Klipos šie itāļi bieži vien redzami baltos kreklos, uzvalkos un ar “taurenīšiem” kaklā (tiesa, visa šī atribūtika ir pakārtota “death metal” prasībām…), savukārt mūzikā zibenīgi ģitāru rifi un zvērīga bungu rīboņa samiksēta ar klasiskās operas motīviem. “Fleshgod Apocalypse” līderi ir vokālists/ģitārists Frančesko Paoli un basģitārists Paolo Rosi, kurš ir arī tā saucamā “tīrā vokāla” izpildītājs, taču īpašāku šarmu grupa ieguva 2020. gadā, kad tai pievienojās operdziedātāja Veronika Bordačīni.

Savukārt somu “Omnium Gatherum” ir melodiski ekstremālā metāla pārstāvji - skanējumā mazliet prognozējamāki par jau minētajiem itāļiem, tomēr arī gana savdabīgi. Grupa pastāv jau no 1996. gada, un šajā laikā ir paguvusi izdot deviņus studijas albumus. No sākotnējā sastāva ierindā ir palicis tikai soloģitārists Markuss Vānhala, savukārt ritma sekcija pēdējos pāris gados ir nomainījusies pilnībā - acīmredzot somi piedzīvojuši kādas iekšējās nesaskaņas. Taču tagad viss ir kārtībā, un “Omnium Gatherum” gatavi priecēt Rīgas (un Latvijas) publiku.