Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Katrīna Dimanta aicina uz Ukuleles dienu

© Tenis Dimants

Šo sestdien, 1. oktobrī, Tallinas ielas kvartāla “Angārā” norisināsies “Ukuleles diena”, uz kuru aicina “Ukulele Rīga” un harizmātiskā mūziķe Katrīna Dimanta. Ieeja pasākumā bez maksas!

Ukulele ir maza izmēra četru stīgu instruments, kas vizuāli atgādina ģitāru. Tās izcelsmes vieta ir Portugāle, bet popularitāti instruments iemantojis Havaju salās. Sava parocīgā izmēra un vieglās uzbūves dēļ ukulele ir iecienīta gan iesācēju, gan profesionālu mūziķu vidū.

Sestdien, sākot no pulksten 12, Ukuleles dienā varēs iepazīties ar šī instrumenta daudzveidību: tas tiek veidots no dažādiem kokiem, gan no plastmasas, ir akustiskas un elektriskas ukuleles, ar četrām un astoņām stīgām.

Meistarklases paralēli vadīs trīs pedagogi, un tajās varēs iemācīties nospēlēt pirmos akordus, uzzināt, kā spēlēt instrumentu un vienlaicīgi arī dziedāt u.c. sev interesējošus jautājumus. Uz pasākumu var nākt ar saviem instrumentiem, bet ukuleles būs iespējams arī noīrēt, lai varētu iesaistīties dažādās aktivitātēs. Notiks arī ukuleles spēles priekšnesumi.

“Šī pasākuma mērķis ir sapulcināt domubiedrus, kuriem interesē ukuleles spēle,” saka Katrīna Dimanta, kas pievakarē ap pulksten 18 kopā ar pavadošo grupu klātesošos iepriecinās ar koncertu, kurā izpildīs gan savā albumā “Krāsas” iekļautās dziesmas, gan citus publikas iemīļotus skaņdarbus.

Pēc koncerta visi aicināti uz karaoke veida sadziedāšanos, uz lielā ekrāna demonstrējot dziesmas akordus un tekstu, lai visi varētu iesaistīties. “Lai labi pavadītu laiku, mums ir vajadzīgs būt kopā un sākt darīt, un ļauties pārsteigumam, kur šis muzikālais process mūs aizvedīs!” iedrošina mūziķe.