Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Maikls Duglass pieveicis vēzi

© Scanpix

66 gadus vecais aktieris Maikls Duglass pavēstījis, ka viņam izdevies uzveikt kakla vēzi un viņš ir gatavs atsākt karjeru. Intervijā televīzijas kompānijas NBC raidījumam Today aktieris arī atzinis, ka tagad "ēdot kā cūka", jo cenšoties atgūt slimības laikā zaudēto svaru.

"Tagad es jau jūtos krietni labāk, audzēja man vairs nav, taču ārsti saka, ka medicīniskās pārbaudes reizi mēnesī vēl ir nepieciešamas. Tādēļ pilnīgā eiforijā vēl ieslīgt nevaru, domāju, ka paies vēl pāris mēnešu, līdz būs skaidrs, vai patiešām esmu izveseļojies. Pēdējais pusgads bija ļoti traks," aktieris sacījis intervijā, kas viņam bija pirmā kopš pagājušā gada augusta, kad kļuva zināms par smago slimību.

Reuters atgādina, ka vēzis M. Duglasam tika konstatēts samērā ielaistā stadijā, un fanu vidū izplatījās baumas, ka tas varētu būt arī neārstējams. Nedz M. Duglass, nedz viņa sieva Katerīna Zeta-Džonsa ārstēšanās laikā komentārus nesniedza, un mediju pārstāvjiem nācās samierināties ar paparaci fotogrāfu sagādātām bildēm, kurās M. Duglass bija redzams Ņujorkā, dodoties pie ārsta vai atgriežoties mājās. Tagad aktieris ir optimistiski noskaņots, ka ārstēšanās bijusi veiksmīga. "Cerības uz šādu iznākumu ir lielas. Cik nu es zinu par šāda veida vēzi, un pēdējos mēnešos esmu uzzinājis par to daudz, liekas, ka slimība ir atkāpusies," viņš sacījis. Aktieris piebildis, ka cerot nodzīvot ilgu mūžu, jo mantojis labus gēnus – M. Duglasa 88 gadus vecā māte un 94 gadus vecais tēvs vēl ir dzīvi.

Sarunā ar Today žurnālistu Metu Laueru M. Duglass atzinis, ka slimības laikā zaudējis aptuveni 32 mārciņas jeb 16 kilogramus svara, no kuriem sešus kilogramus jau paspējis atgūt. "Es ēdu kā cūka," smejoties sacījis aktieris un piebildis, ka pretēji ārstu ieteikumiem tomēr cenšas apmeklēt arī sporta zāli, lai atgūtu fizisko formu. "Viņi saka, lai to nedaru, citādi neatgūšu normālu svaru, taču man ir būtiski justies labi," sacījis M. Duglass, piebilstot, ka treniņi arī nepieciešami, lai sagatavotos lomai režisora Stīvena Sēderberga filmā Liberace. Tās uzņemšanu plānots sākt maijā vai jūnijā, un aktieris ir apņēmības pilns līdz šim laikam būt kaujas gatavībā.