Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Kašers gatavs dejot TV kameru priekšā

© Publicitātes foto

Televīzijas skatītājus jau septembrī sagaida viens no krāšņākajiem un izklaidējošākajiem televīzijas šoviem – “Dejo ar zvaigzni”.

Starp 13 Latvijā populārām personībām, kuras kopā ar profesionāliem un pieredzējušiem sporta deju dejotājiem apliecinās savu prasmi apgūt deju soļus un sacentīsies savā starpā, būs arī arī mākslinieks-vizionārs Kašers, kura pāriniece šovā būs Paula Kukute, seškārtēja Latvijas čempione un profesionāla sporta deju skolotāja ar 20 gadu pieredzi.

Tāpat dalībnieku vidū redzēsim psiholoģi ar specializāciju seksoloģijā un partnerattiecību terapijā Kristīni Balodi, kas kopā ar pieckārtēju Pasaules vicečempionu WDSF (Pasaules sporta deju federācijas) Profesionālajā divīzijā Latīņamerikas dejās Martu Smolko cīnīsies par uzvaru. Dejām šovā ļausies arī M.Čehova Rīgas krievu teātra aktieris Maksims Busels un viņa pāriniece Jelizaveta Manija, kas ir četrkārtēja Latvijas čempione un daudzu starptautisku sacensību uzvarētāja un fināliste.

Deju laukumā varēsiet redzēt TV3 laika ziņu moderatori Rūtu Dvinsku, kura dejos kopā ar sertificētu sporta deju tiesnesi, profesionālu dejotāju un horeogrāfu Viktoru Haritonovu. Bet reperis, dziesmu autors un mūzikas producents rolands če šovā piedalīsies kopā ar Latvijas valsts čempionāta 2. un 3.vietas ieguvēju Vitu Laicāni.

Šovā piedalīsies arī dziedātāja un dziesmu autore Aminata kopā ar trīskārtēju Latvijas čempionu latīņamerikas dejās Maksimu Kravčenko.

Savukārt Leļļu teātra aktrise un seriāla “Nemīlētie” varone Elīna Bojarkina sacentīsies kopā ar Martu Puniņu, pieckārtēju Latvijas čempionu “10 dejās”.

Šķēpmetēja Madara Palameika sevi apliecinās pārī ar četrkārtēju Latvijas čempionu un vairāku starptautisko sacensību uzvarētāju un finālistu Leonardu Petkēviču.

Savukārt ģitārists, komponists un producents Mārcis Auziņš dejos pārī kopā ar Ziemeļeiropas čempioni latīņamerikāņu dejās jauniešu kategorijā Esteri Beatrisi Klaperi, kas veiksmīgi pārstāvējusi Latviju Eiropas un pasaules čempionātos Latīņamerikas dejās.

Savus spēkus balles dejās izmēģinās arī bijušais augsti titulētais latviešu motobraucējs Matīss Karro pārī ar profesionālu sporta deju skolotāju, vairāku Latvijas un starptautisko sacensību finālisti Zani Prokofjevu.

Grupas “Citi zēni” solists Jānis Pētersons, kas vēl nesen enerģiski pārstāvēja Latviju uz lielās Eirovīzijas skatuves, nu ir pievērsies dejām un cīnīsies par uzvaru kopā ar starptautiskās klases dejotāju Olenu Čerikovu.

Interjera un sajūtu dizainere Anda Ozoliņa, kas pati sevi dēvē par “glamūro hipiju”, sacentīsies kopā ar Latvijas vice čempionu jauniešu grupā Latīņamerikas dejās Valteru Frickaus, bet RAKUS Anestezioloģijas Klīnikas vadītāja Agnese Ozoliņa dejos pārī ar divkārtēju Latvijas čempionu “10 dejās” un vairāku starptautisko sacensību finālistu Rihardu Dūšu.

Kad šovs būs skatāms?

Šovu “Dejo ar zvaigzni” varēs redzēt no 18. septembra svētdienu vakaros pulksten 20:30 kanālā TV3, kā arī nākamā paaudzes televīzijā Go3!

Trīs mēnešu laikā pāriem būs iespēja apgūt deju pamatus un sagatavot priekšnesumus, kurus ik svētdienu tiešraidēs atrādīt skatītājiem un žūrijai. Dalībnieki gatavos priekšnesumu kādā no sporta deju disciplīnas “Desmit dejām”, kas ietver piecas Latīņamerikas dejas (samba, ča ča ča, rumba, pasodoble un džaivs) un piecas Standartdejas (lēnais valsis, tango, Vīnes valsis, lēnais fokstrots un kviksteps). Papildus “Desmit deju” disciplīnai priekšnesumus veidos arī tādās dejās kā čarlstons, salsa, Argentīnas tango un American Smooth, kas ir Amerikā radies dejas veids, kas sevī apvieno elementus no tango, Vīnes valša, fokstrota un lēnā valša.

““Dejo ar Zvaigzni” ir leģendārs šovs, viens no skatītāju iemīļotākajiem šoviem visā pasaulē un, protams, arī Latvijā. Svētdienu vakaros tas izkustinās ikvienu gan uz deju grīdas, gan arī tos, kas būs ērti iekārtojušies mājās pie TV ekrāniem. Pozitīvas emocijas, deju apgūšana, sacensību gars, savu favorītu atbalstīšana un nākamajā rītā priekšnesumu pārrunāšana ar kolēģiem - tas ir “Dejo ar Zvaigzni”. Mēs esam patiesi priecīgi, ka TV3 kanāla jubilejas priekšvakarā ilgi gaidītais un iemīļotais šovs atgriezīsies Jūsu mājās!”, pauž TV3 Group Latvija programmu direktore Elīna Jēkabsone.

Pirmajā raidījumā iepazīsimies ar visiem dalībniekiem un neviens pāris vēl nepametīs šovu, taču žūrijas vērtējums tiks ņemts vērā un pieskaitīts otrās tiešraides žūrijas vērtējumam, tādēļ dalībniekiem ir ļoti svarīgi sevi apliecināt jau pirmajā reizē. No otrās tiešraides dalībniekus vērtēs arī skatītāji, kuriem būs iespēja izteikt savas simpātijas ar telefona balsojuma starpniecību un sacensība pāru starpā kļūs arvien sīvāka.

"Kustība uz skatuves dziedot, uzstājoties, kustība sporta zālē vai arī grupas deju nodarbībā ir tuva visām mūsu šova zvaigznēm. Taču sporta dejas ir milzīgs izaicinājums viņiem visiem. Tās ir precīzas kustības, kas prasa precizitāti visā - mūzikā, tērpos, pat matu sakārtojumā un grimā. Dalībnieki un šova veidotāju komanda gatavojas tiešraidēm un ir satraukti par to, kā izdosies priekšnesumi. Taču mēs, tāpat kā daudzi skatītāji, ļoti gaidām 18.septembri, lai visi kopā redzētu, cik skaista un iedvesmojoša ir deja,“ par gatavošanos šā rudens lielajam šovam saka producenti Ilze Ūdre un Guntars Gulbiņš.

“Kopš 2004. gada, kad Apvienotajā Karalistē tika ieviests šova formāts, ir tapušas vairāk kā 400 sezonas, vairāk kā 5000 sērijas un gandrīz 5000 pāri ir piedalījušies šovā visā pasaulē. “Dejo ar zvaigzni” ienes prieku skatītāju mājās, neatkarīgi no tā, uz kurieni tas aizceļo, kas liecina par formāta kvalitāti, kas tiek uzturēta arī jaunajos tirgos”, norāda Andrē Reno, BBC Studios globālā formāta pārdošanas viceprezidents.