Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

TV3 atklāj, kad TV ekrānos atkal būs redzams "Ugunsgrēks"

© Publicitātes foto

Režisore Inta Gorodecka, producents Uldis Cipsts un visa radošā komanda jau no aprīļa filmē “Atgriešanās” sērijas Bīriņu pilī. Pie skatītājiem atgriezīsies Zentiņa (Regīna Devīte), Mildiņa (Ilze Vazdika), Leons (Ģirts Ķesteris), Silvija (Ilze Pukinska), Vadims (Jakovs Rafalsons), Helēna (Zane Daudziņa) un citi iemīļotie seriāla varoņi nākamās paaudzes televīzijā Go3 jau 10. oktobrī, vēsta TV3.

“Ir tāds patīkams satraukums, tauriņi vēderā, kā pirms tādas ilgi gaidītas tikšanas, randiņa, jo seriāls “UgunsGrēks” ir leģenda. Tas ir kaut kas! Tas ir vijies cauri ļoti daudzu cilvēku dzīvēm un ir izaugušas pat paaudzes,” seriāla mediju dienā teica TV3 Group Latvijā Programmu direktore Elīna Jēkabsone.

“UgunsGrēks” ir tas TV3 projekts, ko gaida daudzi jo daudzi.

“Arī es šodien jūtos ļoti, ļoti saviļņota, gandarīta un neizsakāmi priecīga. Priecīga, pirmkārt, jau par to, ka pirms pieciem gadiem pieņemtais lēmums pielikt treknu punktu, beigās izrādījās tikai daudzpunkts, ka Bīriņu pils ir “UgunsGrēka” mājas. Esmu neizsakāmi priecīga, ka Inta Gorodecka atsaucās telefona zvanam un ilgi, ilgi nedomājot, pateica, jā. Arī aktieri, kas ir seriāla leģendas, gan jaunie aktieri, pateica, jā,” stāsta TV3 Group Vietēja satura producente Baiba Saleniece.

Režisore nevar pateikt, kāpēc seriāls “UgunsGrēks” ir tik ļoti mīlēts un gaidīts. Taču viņa atklāj, kā pieņēmusi atgriešanos seriālā filmēšanas laukumā.

“Baiba mazliet pārspīlēja, ka Inta tik ātri atsaucās. Gluži tā nu nebija. Inta ilgi pauzēja. Ak Dievs, vienā upē divreiz neiekāpsi! Un katru dienu sev to teicu. Varbūt tomēr iekāps? Varbūt nē? Tad es nolēmu tā: es nemaz nepieņemšu šo lēmumu pati. Man ir aktieri un viņi izšķir pilnīgi visu un man nebūs jāpieņem lēmums,” stāsta režisore.

Režisore Inta Gorodecka:

“Es domāju tā: Ķesteris atteiks, Daudziņa atteiks, Vazdika 100 punkti atteiks, Dumpis noteikti uzreiz atteiks. Atliek tikai piezvanīt un cilvēks tev saka, nē. Es pati to negribēju dzirdēt, Ilzei Bētiņai uzticēju to godpilno pienākumu. Pārzvana man, Ģirts tak teica, jā, kāpēc ne. Piezvana Zanei, un atbilde ir, kāpēc ne un tā visi pēc kārtas. Līdz pēdējam, nu viens taču pateiks nē? Un neviens nepateica nē. Man vairs nebija jāizšķiras. Es domāju, labi, es atbildību no sevis noņemu, aktieri gribēja, aktieri spēlēs.”

“Droši vien, ka nekas nebūtu sanācis, ja nebūtu Bīriņu pils mājas saimniece Solvita Muižniece. Ja viņa nebūtu tik dāsni atsaukusies. Tomēr savā mājā ielaist milzīgu blici cilvēku, kuri ir haotiski un ne tik klusi kā gribētos. Man liekas, ka tā ir brīnišķīga sadarbība un tā ir atdzimšana pilij, tā man liekas no tā mana skatu punkta. Un nākamais cilvēks ir Ilze Laizāne, kas izpušķoja šo pils otrā stāva zāli ar savām brīnumainajām gleznām. Ilze ir uzbūrusi tieši to, ko vajag un tas ir fantastiski, iedvesmojoši. Par aktieriem es varu teikt to, ka ir pagājuši gadi. Kaut kāds punkts vai daudzpunkts tika pielikts, mēs esam visi mazliet mainījušies, bet savās sirdīs esam palikuši tie, kas mēs esam. Mīļie, es priecājos, kad ir tāda cilvēku grupa, kas gaida. Es ļoti ceru, ka neviens nepievilsies un skatīsies, jo ar tādu mīlestības devu, kādu mēs šeit esam ieguldījuši, būs forši,” teic režisore.