Sestdien Ložmetējkalna apkaimē notiks Ziemassvētku kauju atceres pasākumi

© Kara muzejs

2010.gada janvārī apritēs 93 gadi kopš leģendārajām I pasaules kara Ziemassvētku kaujām. Atceroties šos notikums un pieminot latviešu strēlnieku varonību šajās vēsturiskajās kaujās, 2010.gada 8.janvārī notiks I pasaules kara Ziemassvētku kauju atceres pasākumi.

8.janvārī plkst. 12.00 Ziemassvētku kauju muzejā, Jelgavas novada Valgundes pagasta "Mangaļos", notiks I pasaules kara kaujas rekonstrukcija. Ar Nacionālo Bruņoto spēku atbalstu, piedaloties militārās vēstures rekonstrukcijas klubu dalībniekiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, tiks demonstrēta latviešu strēlnieku sadursme ar vācu karavīriem. Kaujas rekonstrukcija notiks vēsturiskā vietā, kur tieši pirms 93 gadiem latviešu strēlnieki uzbruka vācu nocietinājumiem un mūsdienās ir atjaunota daļa no šīs nocietinājumu sistēmas.

2010. gada 8.janvāra Ziemassvētku kauju atceres pasākumu programma:

12.00 I pasaules kara kaujas rekonstrukcija

Ziemassvētku kauju muzejā

"Mangaļos"

14.00 Piemiņas dievkalpojums

Piņķu Jāņa ev.lut.baznīcā,

Babītes pagastā

14.45 Jaunsargu svinīgais solījums

pie strēlnieku piemiņas akmens,

Babītes pagastā

16.00 Kritušo strēlnieku piemiņas brīdis

Antiņu kapsētā

17.00 Atmiņu ugunskuri Ložmetējkalnā

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais