Latvijā darbu sāk rokmūzikas interneta radiostacija

© Publicitātes foto

Šonedēļ darbu beidzot uzsācis “LRMA Rock Radio” - jaunizveidota interneta radiostacija, kurā diennakts režīmā tiek atskaņota tikai un vienīgi Latvijā radīta rokmūzika, metāls, alternatīvā un “punk” mūzika.

Radiostacija meklējama Latvijas Rokmūzikas asociācijas (LRMA) mājas lapā. “Rokmūzika gadu gaitā ir pierādījusi sevi kā vienu no lielākajām un apjomīgākajām neakadēmiskās mūzikas jomām, piesaistot visplašāko auditoriju.

Diemžēl Latvijā radītai “rock/metal/alt/punk” mūzikai šobrīd neklājas viegli.

Latvijā ir ļoti daudz šo žanru mākslinieku un personību, kuru radošā darbība kvalitātes ziņā neatpaliek no ārvalstu kolēģu veikuma. Akūti pietrūka legāla un respektabla medija, kurā būtu pieejama un apkopota tikai Latvijā radīta šāda veida mūzika, tādēļ tika izveidota interneta radio stacija “LRMA Rock Radio”,” informē radiostacijas izveidotāji.

Radio stacijas vadītājs Ēriks Saksons stāsta, ka jaunā radio ēterā jau šajā gadā sāks skanēt pirmie autorraidījumi. “LRMA Rock Radio” žanriski plašā mērogā atspoguļos pašmāju smagās mūzikas labākās kompozīcijas, un LRMA prezidents Jānis Bukums radiostacijas atklāšanas ballītē Teātra bārā trešdien atzīmēja, ka neesot pat cerējis, ka Latvijā ir tik daudz labas rokmūzikas. Līdz gada beigām plānots atvēlēt radiostacijā konkrētu laiku konkrētiem stiliem, sākot no pankroka līdz kādai stundai kārtīgiem “gaļiniekiem”. Jāpiebilst, ka radiostacijas izveide un palaišana ēterā kļuva iespējam, pateicoties sabiedriskajai finansējuma platformai “Projektu banka”.