Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

“Positivus” festivāls piedāvās arī plašu kinoprogrammu

© Publicitātes foto

Kinoteātra “Kino Bize” Kino telts arī šogad “Positivus” festivālā dos iespēju patverties kino pasaulē ar košu, muzikālu un neprātīgu vasaras filmu izlasi. Astoņos filmu seansos 15. un 16. jūlijā Lucavsalā tiks izrādīts gan jaunākais pašmāju kino, gan aktuālas ārzemju filmas, gan kulta klasika. Seansus papildinās vietējo kino veidotāju viesošanās un sarunas ar skatītājiem.

“Filmu programmas vienojošais motīvs ir personības brīvība, ko pavada reibinoša mūzika un vēl reibinošākas ballītes - neraugoties uz to, vai filmas risinās 70. gadu disko ērā vai elektronisko ritmu pavadījumā mūsdienās. Filmu programma tapusi sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā. Filmas tiks izrādītas oriģinālvalodā ar subtitriem latviski un/vai angliski,” informē “Positivus Festival” komanda.

Piektdienas, 15. jūlija, programmu atklās Latvijas Kultūras akadēmijas studentu jaunāko un labāko filmu izlase.

Turpinājumā - britu filma “Reivs” (2019), kas vēsta par 90. gadiem Skotijā, kur elektroniskā mūzika ir aizliegta ar likumu, taču tas neaptur brīvības alkstošos draugus Spaneru un Džono doties uz slepenu ballīti. Robežpārkāpēju motīvu tālāk nesīs Spaika Lī klasika “Do The Right Thing” (1989) par karstāko dienu Bruklinā un ķīviņu, ko izraisa neciešamā svelme, savukārt nemierīgās programmas noslēgumā - brāļu Ābeļu “Nemierīgie prāti” (2022), kur divu mākslinieku bohēmiskais dzīvesveids licis sapludināt robežas starp normalitāti un neprātu.

Sestdienas programmu iesāks dokumentālais vērojums “Tikmēr Lucavsalā” (2022). Režisore Elza Gauja humoristiski un viegli tvērusi Lucavsalas mazdārziņu pasakaino vidi, kuras tuvumā šogad norisināsies arī festivāls “Positivus”. Uzreiz pēc tam - Eiropas Kinoakadēmijas un Oskariem apbalvotā komēdijdrāma “Vēl pa mēriņam” (2020) par četriem vidusskolas skolotājiem, kuri pētnieciskos nolūkos sāk ik dienas ierasties darbā vieglā alkohola reibumā, drīz vien zaudējot kontroli pār reibinošo eksperimentu. Vakarpusē līdz ar filmas veidotāju viesošanos tiks izrādīta Martas Elīnas Martinsones komēdija “Tizlenes” (2021), kuras autore pērn saņēma nacionālo kinobalvu “Lielais Kristaps” par gada labāko debiju. Spīguļu un humora iedvesmoto programmu noslēgs Džons Travolta baltā uzvalkā uz disko deju grīdas mūziklā “Sestdienas nakts drudzis” (1977).

Jāatgādina, ka “Positivus” festivāls šovasar 15notiks jaunā norises vietā - Rīgā, Lucavsalā. Šobrīd apstiprinātie “Positivus” festivāla mākslinieki: A$AP Rocky, Megan Thee Stallion, Jamie xx, The Avalanches (DJ Set), Asaf Avidan, Caribou, Thundercat, Yves Tumor & Its band, SoFaygo, Bas, black midi, Black Country, New Road, ansis, Citi Zēni, Arturs Skutelis, rolands če, Būū, Edavārdi, Prusax, Viņa, Sudden Lights, Sigma, Elizabete Gaile, Muud, Ods, Zeļģis, Nova Koma, $ourJ, Wiesulis, Gram-Of-Fun, Tribes Of The City, Nē, Chris Noah.