Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Izklaide

DZIESMA DEJO. DEJA SKAN pārsteigs skatītājus MEŽAPARKA LIELAJĀ ESTRĀDĒ

© Publicitātes foto

Šā gada 5. un 6. augustā Mežaparka Lielajā estrādē norisināsies vērienīgs notikums, kurā nebijušā formā savienosies divas tradīcijas - dziesma un deja. Koncertuzvedumā DZIESMA DEJO. DEJA SKAN pulcēsies vairāk kā 6000 dalībnieku no Latvijas un ārvalstīm. Dalībnieki demonstrēs gan labi pazīstamu repertuāru, gan speciāli šim notikumam veidotu jaunradi, kurai muzikālās daļas autors ir vairākkārtējs GRAMMY balvas nominants UĢIS PRAULIŅŠ un horeogrāfs AGRIS DAŅIĻEVIČŠ.

Koncertuzveduma nosaukums DZIESMA DEJO. DEJA SKAN ir arī formas apzīmējums, jo dejotāji dejos un dziedās un arī koristi dejos un dziedās.

Publicitātes foto

Repertuārs sastāv no labi zināmiem koru un deju pasaules numuriem, kā arī jaunrades, tādēļ komponists un muzikālās daļas vadītājs UĢIS PRAULIŅŠ, ir izveidojis vienotu skaņas dizainu visam koncertuzvedumam. Mežaparka Lielajā estrādē to izpildīs 14 mūziķu sastāvs, 63 kori un 105 deju kolektīvi no visas Latvijas, kā arī 10 ārzemju koru un deju kolektīvi. Tas paredz, ka arī koris pārvietosies vienā laukumā ar dejotājiem. Skatītāji šoreiz sēdēs atjaunotās Mežaparka Lielās estrādes korim paredzētās vietās un dalībnieki dejos laukumā, kur parasti atrodas skatītāju soli. Lai skatītājiem nodotu emocionālo vēstījumu, viss uzvedums būs dzīvajā izpildījumā.


Horeogrāfs un mākslinieciskās daļas vadītājs AGRIS DAŅIĻEVIČŠ saka:

“Tikko, četru dienu nometnē ar dziedātājiem un dejotājiem, izdarījām visu to, kas jādara, lai mēs ar pārliecību varētu doties uz Mežaparku. Jāatzīst, ka šis bija patiesības brīdis, kad vairāku mēnešu, pat gadu, darbs, kas tika pavadīts "zoomos" un teorijās, pārvērtās realitātē.

Neliegšu, ka satraukums bija liels tieši par to, vai izdosies panākt, ka koristi dejo un dzied un pārvietojas vienā laukumā ar dejotājiem. Tagad varu apgalvot, ka koristi ne tikai skaisti dzied, bet arī MĀK DEJOT. Ar nepacietību gaidu, kad šis pārsteigums nonāks līdz skatītājiem!


Idejas autors un producents Edžus Arums atklāj: ”Ideja man radās ļoti, ļoti sen, dejojot Dziesmu svētku noslēguma koncertā Mežaparkā. Jau toreiz domāju - kādēl gan mums nevarētu būt pilns deju koncerts kora mūzikas pavadījumā? Attīstot ideju sapratām, ka dejotāji arī var dziedāt un koristi noteikti var arī dejot vienā laukumā ar dejotājiem. Un te nu mēs esam - laipni lūgti mūsu komandas sapnī, KUR DZIESMA DEJOS UN DEJA SKANĒS."

Publicitātes foto


Režisoriskā vadlīnija ir šūpoles, kas šūpo latvieti strap pagātni un tagadni, zemi un debesīm, pļāvām un mežu galotnēm, šo un to sauli, ziemu un vasaru, bērnību un vecumdienām, starp Latviju un svešumu - starp deju un dziesmu. Par latvieti, kas dzied un dejo - godos, skumjās, darot darbu, iemīlējies un ejot dabā.


Koncertuzvedumā tiks izmantoti šo horeogrāfu un komponistu darbi - Uldis Žagata, Aija Baumane, Uldis Šteins, Raimonds Pauls, Mārtiņš Brauns, Emilis Melngailis, Imants Kalniņš, Jāzeps Vītols un citi.


Koncertuzveduma radošā komanda:

Publicitātes foto


Edžus Arums - idejas autors, producents

Uģis Prauliņš - komponists, muzikālās daļas vadītājs

Mārtiņš Klišāns - mākslinieciskais vadītājs, virsdiriģents

Agris Daņiļevičs - mākslinieciskais vadītājs, horeogrāfs, virsvadītājs

Ilze Jakubovska - režisore

Aigars Ozoliņš - scenogrāfs

Oskars Pauliņš - gaismu režisors

Ints Teterovskis - virsdiriģents ar iniciatīvu

Taiga Ludborža - virsvadītāja

Ilze Mažāne - virsvadītāja

Indra Ozoliņa - virsvadītāja

Ilmārs Dreļs - virsvadītājs

Diāna Gavare - virsvadītāja

Baiba Ķestere - virsvadītāja

Kaspars Brauns - virsvadītājs

Biļetes uz koncertuzvedumu pieejamas visās " Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv