Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Līgo pasākumi Rīgā

© Kaspars Krafts/F64

Rīgā līgošana notiks vairākās vietās - Grīzņkalnā, Vērmanes dārzā, Brasas apkaimē, Ēbelmuižas parkā, Rātslaukumā, Doma laikumā un citur.

Svētki nedēļas garumā

Ielīgošanas pasākumi Rīgā sāksies jau:

15. jūnijā ar izklaidēm Grīziņkalna parkā un Vērmanes dārzā,

16. jūnijā Brasas apkaimē,

18. jūnijā Ēbelmuižas parkā,

21. jūnijā kultūras centra "Mazā ģilde" dārzā, Rātslaukumā un VEF Kultūras pils vestibilā,

Par svētku pasākumiem vairāk šeit.

Rīgā atgriežas meistaru gadatirgus "Gabaliņš Latvijas Līgo"

Kaspars Krafts/F64

Meistaru gadatirgus "Gabaliņš Latvijas Līgo" no 16. līdz 22.jūnijam notiks Vidzemes tirgus teritorijā - jaunajā radošajā platformā VASARNĪCA - tas gaidīs ikvienu rīdzinieku uz pilsētas viesi. Nedēļu ilgajā ielīgošanā uz andeli sanāks amatnieki un meistari, dabas produktu un ēdamlietu svētkiem ražotāji, vēderprieka gādātāji un lauku labumu audzētāji. Tirdziņā notiks arī tematiskās dienas - Amatu diena, Alus diena, Lauku labumu diena, Meistaru diena, Pušķošanās diena, Siera diena un Līgo svētku diena.

"Rīgas Jūgendstila centrs" vasaras saulgriežu laikā

No 2022. gada 21. jūnija līdz 26. jūnijam muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" aicina izbaudīt vasaras saulgriežu noskaņas. Pavisam īpaša būs iespēja nofotografēties ar Jāņu vainagiem muzeja fotosalonā. Lai plašāk iepazītu jūgendstila laika estētiku, virtuālajā vidē www. jugendstils.riga.lv būs aplūkojama svētku pastkaršu kolekcija no muzeja krājuma. Līdz 30.jūnijam Jāņu pastkartes būs iespējams lejupielādēt un nosūtīt elektroniski saviem draugiem.

20. jūnijā

Vasaras PaSaulgrieži Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā 20.jūnijā

F64

20. jūnijā plkst. 20.00 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā - Vidzemes sētā aicinām izjust Saulgriežu laika maģiskumu kopā ar Ropažu novada, Garkalnes pagasta k/c Berģi jaukto kori Pa SAULEI un komponistu Jāni Lūsēnu, kā arī ļauties kopīgiem dančiem ar kapelu Brička.

21. jūnijā

Kalnciema kvartāla Līgo tirgus

Publicitātes foto

21. un 22. jūnijā plkst. 13.00-21.00 Kalnciema kvartālā norisināsies Jāņu tirgus. Tirgū varēs sagatavoties un saposties Jāņu svinībām, jo visu nepieciešamo sarūpējuši zemnieki, mājražotāji un amatnieki no visas Latvijas.

Tirgus būs rotāts ar meijām, un katrs varēs iegādāties smaržīgas Jāņu zāles, uzpīt vainagu, vai arī iegādāties jau gatavu, ar ko doties sagaidīt vasaras saulgriežus.

22. jūnijā

Zāļu tirgus Doma laukumā

F64

22. jūnijā no plkst.9 līdz 19 rīdzinieki un pilsētas aicināti apmeklēt Doma laukumu, kur tradicionālajā "Zāļu tirgū" varēs iegādāties amatnieku un tautas lietišķās mākslas meistaru izstrādājumus, lauksaimniecības produktus, Jāņu zāles un vainagus, kā arī baudīt tematisku kultūras programmu.

Līgo svētki Āgenskalna tirgū

22. un 23.jūnijā Āgenskalna tirgus atjaunotajā paviljonā un pagalmā norisināsies Līgo svētku tirgus, kurā varēs sagatavoties svinībām.

23. jūnijā


Līgo vakars “Rīgas zaļumballe” Mežaparka Zaļajā teātrī

F64

"Rīgas zaļumballe" notiks no 23. jūnija pulksten 20.00 līdz 24. jūnija pulksten 4.30. Piedalās postfolkloras grupa “Raxtu Raxti”, grupas “Labvēlīgais tips”, “Mākoņstūmēji”, “Dziļi violets”, “Lauku muzikanti” un “Jel dod man bučiņ`”. Vada Dita Lūriņa un Normunds Bērzs. Balli rīko Ziemeļrīgas kultūras apvienība.


Līgo vakars un Jāņu svinības Dzegužkalnā

F64

Jāņu svinēšana Dzegužkalnā notiks no 23. jūnija pulksten 20.00 līdz 24. jūnija pulksten 4.30. Piedalīsies postfolkloras grupa “Iļģi”, Liepājas aktrišu folkloras apvienība “Atštaukas”, Rīgas Danču klubs, ekoloģiskās mūzikas orķestris “Ducele”, muzikālā apvienība “Rahu The Fool”, etno kompānija “Zeidi”. Vada Edgars Lipors un Zoja Heimrāte. Rīko IKSD.

Jau notikušie pasākumi

18. jūnijā

Deju lielkoncerts “Vidusvasaras dzīvestības” Ziemeļblāzmas parkā

Publicitātes foto

Atjaunojot deju ansambļa “Daiļrade” dibinātājas un ilggadējas mākslinieciskās vadītājas Silvas Štelfas iedibināto tradīciju, 18. jūnijā plkst. 18.00 Kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā notiks RKTMC “Mazā ģilde” visu paaudžu deju kolektīvu lielkoncerts “Vidusvasaras dzīvestības”. Koncertu vadīs bērnu tautas deju ansambļa “Dzintariņš” absolvente aktrise Zane Burnicka. Koncerta veidotājs - vairākkārtējs Deju svētku virsvadītājs Jānis Purviņš. Vairāk šeit

LIDO Krasta centrā Līgo gadatirgus un balle

Lieli un mazi gaidīti ielīgot LIDO Krasta centrā, kur notiks Līgo gadatirgus, uzstāsies deju grupa "Dancītis" un ansamblis "Tarkšķi" un vakara noslēgumā varēs no sirds izdejoties zaļumballē kopā ar grupu "Dakota" un Kasparu Krastiņu.