Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Par baltkrievu „Molchat Doma” milzu interese, koncerts pārcelts uz “Palladium”

© Publicitātes foto

“New Wave Sadness” tūres ietvaros 16. jūnijā Rīgā notiks baltkrievu grupas „Molchat Doma” koncerts. Sakarā ar klausītāju lielo interesi, tas no kluba “Melnā piektdiena” pārcelts uz ietilpīgāko koncertzāli „Palladium”.

Viena no šobrīd aktuālākajām baltkrievu grupām „Molchat Doma” šobrīd atrodas sava jaunākā studijas albuma „Monument” veicināšanas tūrē ar nosaukumu „New Wave Sadness”.

Baltkrievu “darkwave” apvienība dibināta 2017. gadā Minskā un vēl pirms sava pirmā koncerta pašu mājās, piedzīvoja negaidītu un joprojām aktuālu popularitātes vilni visā pasaulē - arī šī brīža tūrē izpārdoti teju visi grupas koncerti Eiropā, Latīņamerikā un ASV.

2020. gada nogalē iznākušais albums „Monument”, kas bija iekļuvis „Billboard” topa „Heatseekers” 21. vietā, izdots ierakstu kompānijas „Sacred Bones Records” paspārnē. Tā, cita starpā, izdod arī tādu pasaulē atzītu mākslinieku kā Deivida Linča, „Blanck Mass”, Džona Karpentera, Jozefa Van Visema un Džima Džarmuša darbus. Arī „Molchat Doma” iepriekšējais albums „Etaži” piedzīvojis milzu popularitāti un ticis pat pārizdots, jo visa tā 10 000 eksemplāru tirāža tika ātri izpārdota, savukārt dziesma „Sudno” kopš 2020. gada aprīļa ne reizi nav pametusi „Spotify” topu „Viral 50”.