Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Jozefs van Visems šo svētdien Rīgā atskaņos savu jauno albumu

© Publicitātes foto

Šo svētdien, 15. maijā, Rīgas mākslas telpā „Noass” sava jaunā albuma „Behold! I Make All Things New” koncerttūres ietvaros uzstāsies pazīstamais holandiešu komponists Jozefs van Visems (Jozef van Wissem).

Jozefs van Visems ir holandiešu avangarda komponists un lautas mūziķis, kurš pēdējos gadus par savu mītnes vietu izvēlējies Bruklinu Ņujorkā, ASV.

Lautu viņš apguvis 90. gados Amerikā, un viņa solo albumi cita starpā izdoti arī „Important Records” paspārnē - tā ir ierakstu izdevniecība, kas strādā arī ar tādiem mūziķiem kā „The Dresden Dolls”, „Acid Mothers Temple”, Keiji Haino, „Merzbow”, „Xiu Xiu” un citiem. Un vēl - Jozefs van Visems ir ilggadējs kulta režisora Džima Džarmuša sadarbības partneris - 2013. gadā komponists saņēma Kannu festivāla balvu par labāko filmas skaņu celiņu minētā režisora kinolentei „Only Lovers Left Alive”.

Savā jaunajā albumā, kurš dienasgaismu ieraudzījis pirms diviem mēnešiem, mūziķis atgriežas pie savu agrīnos darbus raksturojošā minimālisma un neoklasicisma stilistikas. „Behold! I Make All Things New” ir instrumentāls albums, kurš ierakstīts Varšavā un Roterdamā laikā no 2019. līdz 2021. gadam.