“TV3 Plus” pārraidīs ukraiņu grupas “Okean Elzy” koncertu

© Publicitātes foto

Kanāls TV3 Plus piektdien, 13. maijā, pulksten 21.30 piedāvā ukraiņu kulta grupas “Okean Elzy” labdarības koncertu “Viss būs labi”. Enerģiskā un emocionālā koncerta ieraksts tapis greznajā Kijivas metro stacijā “Zelta vārti”.

“Okean Elzy” ir ukraiņu populārākā grupa, ar kuras dziesmām ir izaugusi vesela paaudze. Grupas koncerti pulcē pilnus stadionus, uz tiem sabrauc ukraiņi no visas valsts. Dziesmas, ko izpilda “Okean Elzy”, ir par cilvēku dzīvēm un Ukrainu. Grupas solists Svjatoslavs Vakarčuks šobrīd atrodas frontē un cīnās par Ukrainas brīvību, bet vienlaikus turpina priecēt ar savu mūziku.

Svjatoslavs Vakarčuks ir Ukrainas patriots, kurš ar savu mūziku cenšas nodot vēstījumu, ka viss būs kārtībā, un situācija valstī reiz uzlabosies. Koncerts “Viss būs kārtībā” notika vienā no skaistākajām metro stacijām pasaulē - “Zelta vārtu” metro stacijā Kijivā, kas šajā laikā ir kļuvusi par bumbu patvertni. Ir grūti iedomāties vēl piemērotāku vietu šādam koncertam tieši divus mēnešus pēc kara sākuma Ukrainā un četrus mēnešus pirms valsts neatkarības dienas. “Koncerta vietas izvēle nav nejauša. Pirmkārt, tā ir droši. Otrkārt, kara laikā metro kļuva par otro māju tūkstošiem Kijivas un Harkivas iedzīvotāju. Treškārt, “Zelta vārti” atgādina visai pasaulei, no kurienes Austrumeiropā nāca civilizācija,” norāda Svjatoslavs Vakarčuks.

Kā skatītāji uz koncertu tika aicināti tie, kuri, neskatoties uz situāciju, turpina palīdzēt cilvēkiem visu diennakti: ārsti, brīvprātīgie, militāristi un citi. Koncerta mērķis bija uzlabot kopējo noskaņojumu un dot cerību miljoniem ukraiņu, kā arī aicināt ziedot naudu bērniem, kuri ir cietuši kara dēļ, vai arī tiem, kuri ir zaudējuši savas mājas.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais