Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Bukmeikeri prognozē, cik lielas izredzes Latvijai ir iekļūt "Eirovīzijas" finālā

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Jau šodien, 10.maijā, notiks pirmais "Eirovīzija" pusfināls, savukārt 12.maijā - otrais pusfināls, bet 14.maijā lielais fināls, kad tiks noskaidrots, kura valsts plūks uzvaras laurus!

Kamēr tiek gaidīti lielās skatuves priekšnesumi, kurus, kā jau katru reizi gaida miljoniem skatītāju, "Betsafe" bukmeikeri jau priekšlaicīgi prognozē, ka Ukrainā notiekošā kara dēļ potenciālais uzvarētājs varētu būt jau zināms.

Latviju šogad pārstāvēs puišu grupa "Citi Zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad", kuri uzstāsies "Eirovīzija" pirmajā pusfinālā, 10.maijā, otrie pēc kārtas.

Pēc "Betsafe" prognozēm Latvijai ir maz cerību cīnīties par godalgotām vietām. Par panākumu var uzskatīt iekļūšanu finālā, kas pašlaik tiek novērtēts, kā optimistisks scenārijs - aptuveni 60% iespējamība. Jāatzīmē gan, ka tas nav izdarīts kopš 2016.gada, kad Latviju pārstāvēja Justs.

Februāra beigās Krievijas uzsāktā karadarbība Ukrainā mainījusi prognozes par iespējamo konkursa uzvarētāju, tādējādi "Betsafe" bukmeikeri prognozē, ka šogad vislielākās iespējas uzvarēt konkursā ir Ukrainai. Šogad Ukrainu "Eirovīzijā" pārstāv "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Stefania". Prognozēta tiek uzvara ar aptuveni 60% iespējamību.

"Spēku sadalījums, protams, ka vēl var izmainīties, bet šobrīd Ukraina ar katru dienu turpina nostiprināt savas favorīta pozīcijas. Šīs pozīcijas nostiprina arī fakts, ka vēsturiski ļoti retos gadījumos ir bijis tik spēcīgs favorīts jau vairākus mēnešus pirms konkursa. Kopumā pēdējos gados 70% gadījumos bukmeikeru favorītos esošā valsts arī uzvarējusi, izņēmumi bijuši - Izraēla 2018.gadā un arī Ukraina 2016.gadā," stāsta "Betsafe" pārstāvis Valters Rozmanis.

Pagājušajā gadā uzvaras laurus plūca Itālijas pārstāvētā enerģiskā mūzikas grupa "Måneskin". Šogad bukmeikeri prognozē, ka mājiniece Itālija cīnīsies par otro vietu ar Lielbritāniju vai Zviedriju. Divi jauni populāri mākslinieki - Mahmood un BLANCO pārstāvēs Itāliju Turīnā. Viņi izpildīs dziesmu "Brividi", kas būs daudz mierīgākās noskaņās, salīdzinot ar pagājušā gada priekšnesumu. Zviedriju šogad "Eirovīzija" pārstāvēs Cornelia Jakobs ar dziesmu "Hold Me Closer", savukārt, Lielbritānija uz skatuves liks garmataino sociālo tīklu personību un dziesminieku Sam Ryder ar kompozīciju "Space Man". Bukmeikeri šo valstu izredzes uzvarēt vērtē līdzvērtīgi, katrai ap 9-10%.

"Šis gads Eirovīzijas favorītu vidū ir nestandarta gads. Pirms pāris mēnešiem stabili favorītos esošo Itāliju nomainījusi Ukraina, kura pakāpusies no 10. vietas un šobrīd atrodas līderpozīcijās. Vēl gada sākumā Ukraina nebija pieskaitāma favorītu lokam, tās uzvara tika rēķināta ar aptuveni 3,33%. Parasti šādi milzīgi prognožu lēcieni nenotiek un skaidri liecina par izmaiņām pasaulē un tās uztverē. Itālija vēl joprojām ir favorītu augšgalā, bet kopā ar pārējām divām augstāk minētajām valstīm krietni atstatus. Visām valstīm aiz TOP 4 favorītiem ir tikai teorētiskas iespējas uzvarēt," komentē "Betsafe" pārstāvis Valters Rozmanis.

Iepriekš favorītu lokā bieži izskanēja arī Krievijas vārds, taču neilgu brīdi pēc kara sākuma tika paziņots, ka agresors nevarēs piedalīties dziesmu konkursā.