Intars Rešetins gatavojas pilnmetrāžas filmas uzņemšanai

© F64

"Ir scenārijs, kas ir finiša fāzē, notiek tīzera uzņemšana. Tas lielais fokuss pilnajam metram pašlaik ir uz pabeigtu seriāla scenāriju. Tās varētu būt astoņas sērijas, kurās tiktu apvienoti trīs žanri – ģimenes drāma, trilleris un detektīvs. Mēģināšu pacelt latiņu Latvijas seriālu vidē," intervijā lsm.lv saka režisors, aktieris un pasākumu vadītājs Intars Rešetins.

Jau šajās dienās portālā Replay.lv vērojama viņa režisētā īsfilma "Flauta", kas tikai mērķtiecīgas pierunāšanas rezultātā tika nosūtīta izskatīšanai arī uz "Lielo Kristapu".

Tagad I. Rešetina plānos ir uzņemt pilmetrāžas filmu.

"Nevēlos aprunāt kolēģus, atkal izklausīšos arogants, bet, manuprāt, mēs varam labāk un kvalitatīvāk.


Protams, kvalitāte maksā. Kopā ar producentiem strādājam pie sadarbības partneru piesaistes. Darbs noritēs lēnāk, bet arī kvalitatīvāk. Ja izdosies realizēt šo ieceri, nākamais darbs, uzaudzējot "muskuļus" seriālu vidē, būs pilnmetrāžas kinofilma," atklāj I. Rešetins.

Viņš stāsta, ka pāreja neesot notikusi vienā dienā, kur nolēmis, ka "no aktiera kļūšot par baigo režisoriņu".

"Aktiera profesiju gados 15-20 tu jau esi tā kā sapratis, piedzīvojis gan kāpumus, gan kritumus. Tas darbs kļūst mazliet rutinēts. Kad tā notiek, tu neej uz darbu ar degošām acīm. Gan Latvijā, gan pasaulē ir daudz piemēru, kur aktieri izmācās par režisoriem vai pedagogiem, pāriet uz kino vai sāk rakstīt grāmatas. Gribas augt. Es nenožēloju ne mirkli, ka atvadījos no Dailes teātra. Tā radošā brīvība - brīvība radīt - veiksmes gadījumā iedod milzu gandarījumu, kādu es kā aktieris noķēru varbūt pāris reizes," stāstīja I. Rešetins.

Izklaide

Šonedēļ, par godu 5. oktobrī atzīmētajai Pasaules skolotāju dienai, Latvijā zināmi mūziķi – Annija Putniņa, Miks Galvanovskis un operdziedātāja Andžella Goba – ierakstījuši dziesmu “Sēde”. Tā izskan šajā rudenī atskaņotajā, jaunās skaņās atdzimušajā, mūziklā “Klase”. Lielās skatītāju intereses dēļ mūzikls oktobrī uz VEF kultūras pils skatuves 15. oktobrī piedāvās vairākas papildizrādes.

Svarīgākais