Latvijas pankroka klasiķi „PND” izdos jaunu albumu

© Publicitātes foto

Šīs nedēļas nogalē Ķīpsalas nostūrī notiks ikgadējais panku pikniks, bet oficiālāk un daudz koncentrētāk pankroka cienītāji varēs mesties svinībās maija beigās, kad savu jauno albumu „Nenosaukts” izdos un prezentācijas koncertos to atzīmēs pašmāju pankroka klasiķi „PND”.

„Tas laiks ir pienācis! Albums ir ierakstīts, plates ir iespiestas, vietas ir sarunātas, draugi ir uzaicināti!” rezumē grupa „PND”.

Prezentācijas koncerti notiks 28. maijā Rīgā, kultūrtelpā „Noass” un 18. jūnijā Liepājā, „Wise” telpās. Kopā ar „PND” koncertos piedalīsies leģendārie “underground” vecmeistari „Inokentijs Mārpls”, viena no Latvijas vecākajām vēl aktīvajām “ska/punk” grupām „All Day Long”, skaļo un dumpīgo meiteņu grupa „ŠŅK” un jaunās paaudzes pankroka censoņi „Nikotīņi”.

„PND” jaunais albums tikai nosacīti saucams par studijas darbu, jo faktiski ierakstīts Vecrīgas klubā „Depo”, līdzdarbojoties skaņu režisoram Gatim Zaķim. 15 albumā iekļautajām dziesmām īpašu skanējumu piešķir ieraksta veids - tas veikts, spēlējot vienlaicīgi jeb “dzīvajā”, tādējādi gandrīz vai saklausot „Depo” tumšās telpas. Albumā iekļautas gan jaunas un iepriekš koncertos neatskaņotas dziesmas, gan arī dziesmas no „PND” pirmsākumiem šī gadsimta sākumā - tās, kuras netika iekļautas grupas pirmajā albumā "Kas tas ir, PND?". Platē iekļautas arī vairs nepastāvošo Saldus pagrīdes mūziķu „Warps”, Kauguru panku kultūras celmlaužu „Znaki” un attiecīgajās aprindās populārās lietuviešu “punk” apvienības „Toro Bravo” dziesmu kaverversijas.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.