Prezentējot albumu, Ineta Rudzīte skatuviskajās gaitās ievada arī meitu

© Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā Vecrīgā notika dziedātājas Inetas Rudzītes albuma “Atmiņas, vai kas tu esi mīlestība?” prezentācijas koncerts, kura laikā uz skatuves kāpa arī viņas meita Elīza Marija.

Albumā iekļautas Gunāra Freidenfelda komponētās dziesmas ar latviešu dzejnieku Alfreda Krūkļa, Ārijas Elksnes, Dainas Avotiņas, Austras Skujiņas u.c. vārdiem. Pasākumu ar savu ierašanos pagodināja arī pats komponists Gunārs Freidenfelds un vairāki prominenti muzikālie viesi. Dziesmu aranžējumus veidojis dziedātājas ilggadējais skatuves partneris, ģitārists Ēriks Upenieks, pieaicinot virkni spēcīgu mūziķu, bet fona vokālu iedziedājusi Inetas meita Elza Marija Rudzīte un grupa “TirkizBand” no Jelgavas. Atklāšanas koncertā kopā ar Inetu uzstājās arī Elīza Marija, pārsteidzot gan ar nobriedušo vokālo sniegumu un pārliecinošo skatuvisko tēlu, gan ar to, ka viņai - par to sanākušos informēja pati lepnā mamma - ir tikai 14 gadu!

Albums izdots jau 2021. gada rudenī, bet dažādu pandēmijas ierobežojumu dēļ atklāšanas koncerts notika tikai tagad, kad ikvienam bija iespēja tikties klātienē.

“Tieši pirms desmit gadiem uzsāku savu dziedātājas solo karjeru. Ceļš ir bijis raibs, bijusi sadarbība ar vairākiem komponistiem un māksliniekiem. Esmu pateicīga katrai no šīm pieredzēm. Tieši pateicoties šīm pieredzēm, varu būt šeit šodien jūsu priekšā tāda, kāda esmu. Albums “Atmiņas, vai kas tu esi mīlestība?” ietver sevī pieredzes, piedzīvoto, ceļu, veiksmes, neveiksmes, kļūdas un laimību, tas ir par atmiņu nezūdamību, mīlestības pieņemšanu un tās saprašanu,” albuma prezentācijas koncertā teica Ineta Rudzīte. “Es esmu bezgalīgi pateicīga komponistam Gunāram Freidenfeldam par to, ka viņš ļāva man šajās dziesmās izstāstīt šo stāstu, par viņa paļaušanos un uzticēšanos. Katrs albums ir kā jauns ceļš manā dzīvē, kur es izstāstu savas sajūtas - gan prieku, gan laimes brīžus un skumjas. Katra būšana ir skatuves ir tāda maza atkailināšanās, jo dziesmās mēs ieliekam savu sirdi un dvēseli. Mēs izstāstām savu stāstu.”

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.