Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Bauskas kantrimūzikas festivāls nenotiks arī šajā gadā

© Publicitātes foto

Ar diezgan negaidītu vēsti klajā nākuši festivāla “Country Bauska” organizatori: nolemts atcelt šā gada pasākumu. “Lēmums pieņemts, ņemot vērā situāciju, kas izveidojusies pēc divus gadus ilgstošās pandēmijas un tai sekojošajiem ierobežojumiem, kā arī festivāla sadarbības partneru nostājas par notiekošo Ukrainā,” tā rīkotāji.

2022. gadā “Country Bauska” festivāls būtu norisinājies jau 22. reizi. Tajā bija paredzēts dzirdēt tādus mūziķus kā Jessica Lynn (ASV), Doug Adkins (ASV), “Creedence Tribute” (LT), Shota Adamashvili (GE), kā arī tādus Latvijā iemīļotos māksliniekus kā “Klaidonis”, “Dakota”, “Sestā Jūdze”, “The Rolltones” un citus. Festivāla norise pārcelta uz 2023. gada vasaru, kad situācija pasaulē būs stabilizējusies, un atkal būs iespēja kuplā pulkā svinēt kantrimūzikas svētkus Bauskā.

Festivāla producents Uldis Ozoliņš uzsver, ka pasākumam būtu jānotiek visaugstākajā līmenī, kā tas ierasts līdz šim. “Diemžēl šajos apstākļos nav iespējams to izdarīt. Arī mūsu aizokeāna viesmākslinieki šovasar atcēluši visus Eiropas koncertus. Mēs ceram, ka pēc gada tas būs iespējams. Mēs atceļam šo pasākumu, bet sākam darbu pie tā, lai 2023. gadā pasākums norisinātos pilnā apmērā, divu dienu garumā.” Mēneša laikā plānots atgriezt naudu visiem apmeklētājiem, kas bija iegādājušies biļetes uz 22. kantri mūzikas festivālu.

“Situācija pulcēšanās ierobežojumu ziņā uzlabojusies un kļuvis iespējams Latvijā rīkot lielus pasākumus. Protams, esmu priecīgs, ka šajā ziņā viss ir nokārtojies, bet, vienām lietām beidzoties, sākušās pavisam citas - šausmīgie notikumi Ukrainā,” tā viens no festivāla producentiem Mārtiņš Jātnieks Borkovskis. “Tas ietekmē mūs visus, arī mūsu pasākumu - pirmkārt, tā ir finanšu situācija, kur ar sadarbības partneriem esam daudz diskutējuši un sapratuši, ka plānotās sadarbības šogad nebūs iespējamas, jo prioritāte šajā gadā nav izklaide, un es viņus ļoti labi saprotu. Otrkārt, mūsu uzaicinātie viesmākslinieki, šauboties par savu drošību, nevēlas braukt uz Eiropu, lai uzstātos mūsu pasākumā. Treškārt, redzot kā norisinās biļešu iepriekš pārdošana, neredzam, ka līdz aprīļa beigām būsim jau tik spēcīgi, ka varēsim pasākumu noorganizēt augstā līmenī. Tas viss kopumā mums arī šovasar liedz organizēt festivālu, kura ietvaros bija plānota ne tikai ļoti krāšņa mūzikas programma, bet arī virkne citu aktivitāšu,” skaidro Mārtiņš. “Esmu pārliecinājies, ka Latvijā ir uzticīgi kantrimūzikas draugi, tāpēc nenokārsim galvu un raudzīsimies nākotnē. Esam atvērti idejām un aicinām ik vienu entuziastu pievienoties mums palīgos, sazinoties, lai nākamajā gadā sarīkotu lielisku pasākumu.”