Šodien Latvijas Radio 2 atzīmē 27. dzimšanas dienu

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 1. aprīlī, ar dažādu mākslinieku muzikālajiem priekšnesumiem savu 27. dzimšanas dienu atzīmēs Latvijas Radio 2.

Dienas gaitā kopumā izskanēs septiņi “dzīvie” priekšnesumi, piedaloties tādiem mūziķiem kā „Citi Zēni”, „Vintāža”, Dons, „Zelta kniede”, Ainars Bumbieris un „Akacis”. Visi šie mākslinieki viesosies Latvijas Radio 2 studijā, savukārt pulksten 19.05 klausītājiem būs iespēja dzirdēt Ivo Fomina koncerta „Cilvēks” tiešraidi no VEF Kultūras pils. Jāpiebilst, ka par īpašu pārsteigumu parūpējies arī Raimonds Pauls - pēc pulksten 15 ēterā skanēs viņa dziesmas pirmatskaņojums.

"Šis ir sarežģīts laiks, bet nolēmām, ka svētki ir jāsvin, un dzimšanas diena tomēr ir jāatzīmē. Neveidosim neko skaļu un grandiozu, bet ceru, ka, ieslēdzot Latvijas Radio 2, klausītāji tiks pie pozitīvām emocijām. Tas mums arī ir pats svarīgākais,” norāda Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš.

Populārās latviešu mūzikas programmas pirmsākumi ir meklējami 1995. gadā, kad sabiedriskā medija Latvijas Radio ietvaros tika nolemts veidot jauniešus izklaidējoši izglītojošu kanālu. Kopš 2000. gada 1. janvāra Latvijas Radio 2 sāka raidīt visu diennakti - no šī brīža programma ir uzskatāma par pilntiesīgu radiostaciju.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais