Reiks kopā ar Henriju Mucenieku piedāvā jaunu singlu

© Publicitātes foto

Jaunie mūziķi Reiks un Henny, kurš vairāk pazīstams kā “Līvu” ģitārists Henrijs Mucenieks, plašākai publikai prezentējuši savu jauno kopdarbu “Sajūtu Tevi”.

“Šis ir stāsts par mīlestības noslēpumu,” iesāk Reiks.

Dziesmas “Sajūtu Tevi” tapšanas pirmsākumi meklējami pirms pusotra gada, spēlējot ģitāru un tverot dažādas noskaņas no iepriekšējā naktī piedzīvotā. “Es kaut ko uzrakstīju un tad devos pie sava drauga Mārtiņa Rudzīša (no grupas “Neon Saturdays” - aut.). Mēs esam diezgan tuvi draugi, mums patīk kopā muzicēt, tāpēc ierakstījām demo, kas man ļoti patika. Devos pie vēl cita sava drauga un ģitārista Henrija Mucenieka, kurš vienmēr uzstājas ar mani visos koncertos, un lūdzu pamēģināt noķert kādu melodiju. Mēs salikām dažus vārdus un atskanēja melodija - tas patiesībā bija ļoti ātri,” atminas Reiks. Dziesma ierakstīta “HQ” studijā, producenta Markas jeb Mārtiņa Gailīša (“Double Faced Eels”) uzraudzībā. Savukārt “dzīvās” bungas dziesmai ierakstījis Dairis Petrauskis.

Jautājot par dziesmas vēstījumu, Reiks atbild: “Īstenībā nav bijis daudz tādu dziesmu kā šī, kurā es negribu neko teikt, es gribu uzdot jautājumus par to, ko es nesaprotu. Un es zinu, ka daudzi cilvēki jūtas tāpat, kad ir grūti saprast savas jūtas un visa jēgu”.

Svarīgākais