Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

“Supernovas” balsotāji izrādās saprātīgāki par žūriju – Galvanovskis tiek uz pusfinālu

© Publicitātes foto

Noslēdzies interneta balsojums, kura rezultātā noskaidrojies, ka LTV konkursa “Supernova 2022” septiņpadsmitais pusfinālists būs Miks Galvanovskis.

Dalībai “Supernova 2022” pusfinālā LTV izveidotā žūrija jau bija izvēlējusies 16 dalībniekus, bet skatītāju un klausītāju balsojumam tika izvirzītas desmit nākamās labākās žūrijas izvēlētās konkursa dziesmas un dalībnieki.

Starp šīm desmit patīkami izcēlās Mika Galvanovska “I'm Just A Sinner” (mūzika un vārdi - Miks Galvanovskis, Reinis Briģis), liekot neizpratnē paraustīt plecus, kāpēc žūrija to bija nolēmusi atstāt aiz borta. Par laimi, balsotāji izrādījās saprātīgāki par žūriju, tāpēc arī Galvanovskis varēs startēt “Supernovas” pusfinālā, kas notiks 5. februārī pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv ēterā.

Jāpiebilst, ka Miks Galvanovskis nebūt nevar lepoties ar varen plašu atbalstītāju armiju, jo viņš latvju mūzikā ir salīdzinoši mazpazīstams, kas nozīmē, balsotāji atzinīgi novērtējuši tieši dziesmu “I'm Just A Sinner”. Pēc neoficiālas informācijas, aiz Mika palikusi Katrīna Dimanta (vismaz viņa pati tā paudusi sociālajos tīklos), kurai gan ir liels fanu pulks, kā arī pieredze “Supernovā” - pirms pāris gadiem viņa piekāpās tikai Samantai Tīnai.

Miks Galvanovskis savulaik atzīmējies kā solists grupā “Ne citu rīt”. 2016. gadā uzsācis solo karjeru, piedalījies arī konkursā “Supernova 2017”. Miks ir projekta "Jauno mūziķu apvienība" izveidotājs, 2018. gadā izdevis debijas albumu “In Pieces”, bet 2019. gadā sadarbībā ar producentu Reini Briģi - mazalbumu “No 2-5”. Mūziķis arī šogad plāno izdot albumu.

Bez Mika Galvanovska pusfinālā vēl piedalīsies Aminata, Beatrise Heislere, “Bermudu Divstūris”, “Bujāns”, “Citi Zēni”, Elīna Gluzunova, “Inspo”, Katō, Linda Rušeniece, Markus Riva, “Mēs Jūs Mīlam”, Miks Dukurs, Patriks Peterson, Raum, “The Coco'nuts” un Zelma.