VIDEO: “Līvi” jauno gadu iesāk ar jaudīgu un patriotisku dziesmu

© Publicitātes foto

Leģendārā grupa “Līvi” ar vokālistu Jāni Buķeli un ģitāristu Ainaru Virgu priekšgalā nākusi klajā ar jaunu dziesmu, kura saturiski un arī pēc nosaukuma ir līdz kaulam patriotiska – “Latvietis”.

Dziesmas “Latvietis” pamatā ir Guntara Rača dzejolis, kurš bija publicēts 2015. gadā grāmatā “Laikam laika nav”, bet pēc Ainara Virgas lūguma tika īpaši pagarināts dziesmas specifikai. Līdzīgi noticis arī agrāk, kad dzejolis “Es karājos tavā bizē, jo man tava bize simpatizē” pārtapa par vēlāk tik populāro dziesmu “Bize” ar vairākiem pantiņiem. Starp citu, dzejoļa “Latvietis” oriģinālā versija atrodama arī uz kādas mājas sienas Kandavā.

No muzikālā viedokļa “Latvietis” ir enerģiska rokdziesma jaunāko laiku “Līvu” garā ar Buka vīrišķīgo vokālu un Virgas ģitāru trumpī. Tiesa, diez ko šis gabals neaizrauj, taču tas jau ir gaumes jautājums. Dziesma ierakstīta Liepājā, Mārtiņa Burkevica un Egila Meža studijās, savukārt to miksējis un skaņas pēcapstrādi veicis Gints Stankevičs “Factory Sound Studio” Rīgā. Dziesmas teksta video pamatā ir kāda grupas privātā koncerta fragmenti, kas filmēti Liepājā - tā arī bijusi pirmā reize, kad izmēģināta jaunā dziesma. Teksta video veidojis grupas galvenais palīgs Roberts Streičs. “Man gribējās uzrakstīt kaut ko par mums pašiem. Te nu tas ir,” lakonisks ir Ainars Virga.

Izklaide

Pēdējā laika megahitu autors Chris Noah (Krists Indrišonoks) izdevis trešo singlu latviešu valodā – tas saucas “Desmitiem reižu”. Jaunākais veikums turpina dziedātāja uzvaras gājienu pa radiostaciju topiem, sekojot hitiem “Cik tālu vēl?” un “Nomodā”.