Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Cellar Cat “Broken Glass”

© Publicitātes foto

Uz gada beigām daudzas latvju jaunās komandas steidz izdot albumus – grib pavilkt svītru 2021. gadā sadarītajam vai arī vēlas pretendēt uz Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta mikrofons” nominācijām?

Uz Rīgas grupu “Cellar Cat” laikam attiecas pirmais gadījums, jo viņu debijas minialbums ar sešām dziesmām “ZM” nav iesniegts. Albuma klajā nākšana tika stiprināta arī ar videoklipu dziesmai “Drag Me Out”. Jaunais skaņu materiāls varētu būt diezgan liels pārsteigums latvju mūzikas pazinējiem, jo iepriekš šī apvienība bija pazīstama ar skanējumu diezgan viegla indīroka un/vai britpopa stilos (grupa pastāv no 2015. gada), bet pašlaik “Cellar Cat” kļuvuši ievērojami smagāki un ģitāru skanējumā, vismaz pēc pašu domām, tagad jūtama tādu grupu kā “Bring Me The Horizon” un “Architects” ietekme. “Mēs esam mūziķi amatieri, kuri pa dienu strādā parastajā darbā, tāpēc agrāk reti ierakstījām jaunas dziesmas un filmējām klipus. Tagad, sēdēdami mājās pandēmijas laikā, nolēmām, ka pienācis laiks izdot ko nozīmīgāku. Darbs pie EP ieraksta notika no gada sākuma un bija apgrūtināts ar ierobežojumiem. Visu mūziku ierakstījām un producējām paši, tāpēc nācās bieži izmantot videozvanus un palīdzēt viens otram attālināti,” skaidro mūziķi.

PAR. Ja šī grupa turpinās tādā pat garā kā dziesmā “Drag Me Out” (daļēji arī “Bad Dreams”); ja izpildījumu padarīs mazliet enerģiskāku un aizrautīgāku; ja ģitāru akordos pieliks klāt vēl vairāk smagnējības un skarbuma, tad koncertos viņi būs pat vairāk nekā tikai vienkārši interesanti.

PRET. Ja ģitāru skanējumā ar milzīgu piespiešanos un plašu iztēli varbūt arī var atrast kaut ko no “Bring Me The Horizon”, “Architects” un tamlīdzīgām grupām, tad ar to šie salīdzinājumi arī beidzas, pat nesākušies - “ievērojami smagāki” “Cellar Cat” noteikti nav kļuvuši, arī vokāls drīzāk piestāvētu ierindas “hard & heavy”. Taču tā vēl nebūtu nekāda lielā bēda, sliktākais, ka starp šīm sešām kompozīcijām nav nevienas tādas, kuru ar pārliecību gribētu ieteikt noklausīties arī citiem. Ierindas skaņu materiāls. Eu, “Cellar Cat”, mēģiniet vēlreiz, varbūt nākamreiz sanāks labāk…