VIDEO: Baiba Ozoliņa piesaka baltajiem svētkiem netipisku dziesmu un sniegotu videoklipu

© Publicitātes foto

Dziedātāja Baiba Ozoliņa, kura nesen pārliecinoši pieteica sevi ar debijas dziesmu “Viegli sirds mana sitas”, izdevusi Ziemassvētku singlu „Nāc, māsiņa, ciemoties”.

Tāpat kā debijas singls, arī šī Baibas Ozoliņas Ziemassvētku dziesma tapusi sadarbībā ar producentu Gintu Stankeviču un vārdu autoru Gati Mūrnieku. Kā Ziemassvētku singlu to pozicionē izdevēji - patiesībā tā ir enerģiska un dinamiska dziesma, kas ieturēta mūsdienīgā popmūzikas skanējumā ar “dance” elementiem, kur atsauksmes uz Ziemassvētkiem var samanīt tikai tekstā - to drīzāk varētu saukt par modernu un ziemīgu gabalu, un šādas asociācijas vēl vairāk stiprina videoklips, kurā netrūkst sniega (realitātē mums tā tik drīz laikam vairs nebūs), cilvēku, jautrības un pat suņu (divu mopšu). Dziesmas video filmēts vienā no krāšņākajām ziemas pilsētām Ogrē, kur uz fotosesijām izgaismotajā pilsētas skvērā dodas ne tikai ogrēnieši - klipa tapšanas laikā uz fotosesiju bija ieradušies cilvēki pat no Limbažiem un Daugavpils.

Baiba turpina iesākto folkmūzikas elementu izmantošanu: tāpat kā singlā “Viegli sirds mana sitas”, arī jaunajā dziesmā iekļautas rindiņas no latviešu tautasdziesmas un elementi, kur pops mijas ar tautas mūzikas instrumentu izmantošanu.

“Stāsts ir par to, kas Ziemassvētku laikā ir vissvarīgākais - lai katrs var rast atbalstu un svētku prieku savā ģimenē un klusi, jauki izbaudīt kopā būšanu šajā svētku laikā, kas jau atkal norisinās uz dažādu ārējo apstākļu fona un ietekmē ne tikai mūsu ikdienu, bet arī attiecības starp cilvēkiem, pat pašiem tuvākajiem. Dziesma tapusi ar cerību, ka Ziemassvētkus šogad varēsim svinēt kopā un dāvināt viens otram ne tikai sirsnīgas dāvanas, bet arī mīļas sarunas un siltus smaidus,” tā izdevēji.

Svarīgākais